Seyahat etmek farklı kültürleri tanımak için büyük önem taşıyor. Uzmanlara göre seyahat etmek ise psikolojik ve fiziksel sağlığımızı önemli ölçüde etkiliyor. Kalp sağlığından uyku kalitesine kadar pek çok faydaları bulunan seyahat ise günümüz ekonomik şartlarında pek de kolay değil. Vatandaşlara "En son ne zaman seyahat ettiniz?" diye sorduk. İşte cevaplar...

YILLARDIR ESKİŞEHİR’DEN ÇIKMADIM

AYHAN IŞILDAK: Gezmeyi çok seviyorum ama gezmek için param yok. Şehir dışına en son yıllar önce çıktım, uzun zamandır Eskişehir’den çıkmadım. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarına gitmek istiyorum ama imkanımız yok.

ZAMAN DA YOK PARA DA…

ÖNER ASLAN: Zaman bulsam para bulamıyorum, para bulsam şartlar el vermiyor. Yoğun çalıştığım için zaman bulamıyorum. Mesela imkanım olsa Doğu Karadeniz’i görmek isterdim ama maalesef şartlar el vermiyor.

60-70 BİN HARCIYORUZ

İSMAİL-SEYHAN ENLİOĞLU: Gezmeyi çok seviyoruz ama maddi imkanlardan dolayı pek gidemiyoruz. Evlendiğimizde imkansızlıktan balayına bile gidememiştik, bu yıl inşallah bir tatil yapacağız. Ortalama 60-70 bin tutacak, her zaman gidemiyoruz o yüzden.

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

BÜTÜN AVRUPA’YI GEZDİM

NİLAY KAYAN: Gezmeye bayılıyorum. Ben yurt dışında yaşıyorum, şu anda da gezmeye geldim. Türkiye’nin bir çok şehrini gezdim. Yurt dışında da neredeyse bütün Avrupa Ülkelerini gördüm. Kendim de İtalya’da yaşıyorum.

Muhabir: ERAY ÇANKAYA