Aidatımı da ödedim
Vaziyet programında ESGROUP Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş ve Anadolu Gazetesi Yazarı Arif Anbar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ağırladı. Kurt Eskişehirspor hakkında da açıklamalarda bulundu. Arif Anbar'ın , 'Bugün artık 31 Mart, çok kısa bir koronayı bırakalım. 31 Mart Eskişehirspor'un aidatlarının ödenmesinin son günü. Siz aidatınızı ödediniz mi onu bir sorayım' sorusunu Başkan Kurt, 'Aidatımı ödedim çünkü ben Eskişehirsporluyum. Eskişehirspor'un her koyduğu kurallara uyarım, dün gazetede okudum başkan aidatların son günü diyordu aidatlarımızı ödedik, inşallah Eskişehirspor için de hayırlı olur' şeklinde cevapladı.

Virüs düzeni değiştirecek
'Hayırlı olur mu? Ertelemeler var, küme düşme kaldırılsın diyenler var' ifadelerini kullanan Arif Anbar'a Başkan Kurt, 'Herkes öncelikle kendi kafasını bir toplamalı. Bu virüsün dünyanın düzenini değiştireceğini görmesi lazım. Hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Hiç kimse şunu diyemez, diyorlardı şimdiye kadar ama efendim benim ekonomik durumum çok iyi, çoluğum çocuğum paçasını kurtardı, ihtiyacım yok. Hani? Ben Seyitgazi ilçesindeki Çürüttüm Köyü'ndeki Mehmet Ağa'nın sağlığını düşünmek zorunda olduğumu bir kez daha anladım. Seçkinleri elitler efendim işte toplum kalburüstünde olduğunu iddia edenler, sırça köşkünde oturanlar, Çürüttüm 'deki Mehmet Ağa'nın, Alpu'nun Alapınar'ındaki Ahmet Ağa'nın sağlığını düşünmek zorunda olduklarını görmeleri lazım' diye konuştu.

İkinci planda kalmıştır
'Bunu görmezlerse bu iş kötü gider' diyen Başkan Kurt sözlerini şöyle sürdürdü; 'Allah göstermesin Mihalıççık'ın Sorkun Köyü'ndeki bir hemşerimize kötü bir şey olduğu zaman sizin buradaki sırça köşklerinizin bir işe yaramadığını gördük. O zaman toplumcu, halkçı, demokrat bir yönetim anlayışının sergilenmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamamız gerekir. Bu nedenle, bu işler varken Eskişehirspor'a kimse bakmaz, Eskişehirspor ikinci planda kalmıştır ama işler normalleştiği zaman Eskişehirspor'un daha doğrusu endüstriyel sporun da kendini şekillendirmesi gerektiğini görmemizi gerekir. Kapitalist sistem, biliyorsunuz zaman zaman bunalımlar yaşar, bence bu da o bunalımlardan birisidir ve büyük bir bunalımdır.'

Eskisi gibi olmayacak
Endüstriyel futbolun eskisi gibi olmayacağını düşündüğünü belirten Başkan Kurt, 'Sistem, Amerika bile sen evde otur para vereceğim deme noktasına geldiyse o zaman sosyal devletin sosyal politikaların öne çıkacağı bir dönem gelecektir. O dönemde de bence toplum sporu daha önemli hale gelir, kitle sporu daha önemli hale gelir, endüstriyel spor eskisi gibi olmaz diye düşünüyorum' ifadelerine yer verdi.
Editör: TE Bilisim