Eskişehirspor BAL’da 16’ncı hafta maçında Yunusemrespor’u konuk etti. Hataya yer vermeyen Siyah-Kırmızılı takım, Ercan Kuruçay (2), Sergen Şakirler (2) ve Fatih Çakır’ın golleriyle maçı 5-0 kazanarak liderliğini sürdürdü.

İlk goller Ercan’dan goller

Es Es maça hızlı başladı. Savunmanın hatasında topu ceza sahası içinde önünde bulan Ercan Kuruçay kaleciyi çalımlamak istedi. Kaleci Burak’ın müdahalesi penaltıya neden oldu. Topun başına geçen Ercan, 3’üncü dakikada 1-0 öne geçirdi. Şimşekler dakika 20’de farkı 2’ye çıkardı. Karambolde sol kanatta topla buluşan Hayrettin, ortasını arka direğe gönderdi. Ercan Kuruçay kafayla skoru 2-0 yaptı. Ercan, Demirspor maçında olduğu gibi bu maçta da ilk 2 golü attı.

Rahatlatan gol Fatih’ten

45+3’te Yunusemrespor maçtaki tek pozisyonunu yakaladı. Savunmanın arkasına atılan topu önce stoper Beytullah sektirdi. Baran topu önüne aldı ve Kaan’ı çalımladı. Baran müsait pozisyonda topu kaleci Turgut’a nişanladı. İlk yarıyı Es Es 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda da Es Es rüzgarı vardı. 57’de oyuna sonradan giren Fatih Çakır ceza sahası dışında topla buluştu. Düzgün bir vuruş yapan Fatih skoru 3-0'a getirdi.  Yunusemre direnç gösteremedi.

Sergen’den fişi çeken goller

Dakika 66’ta Fatih Çakır’ın ara pasında Sergen Şakirler kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sergen’in vuruşunu Dolunay çeldi. Takipçiliğini sürdüren Sergen, skoru 4-0 yaptı. Gol perdesini dakika 87’de Sergen kapattı. Ceza sahası dışında önünü boşaltan golcü, düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı ve skoru 5-0'a getirdi. Es Es bu galibiyetle puanını 38’e çıkartarak liderliğini sürdürdü.

İlk gol geçtiğimiz gün evladı dünyaya gelen kaleci İhsan Turgut Kirveli’ye armağan edildi.

İlk kez oynadılar

Eskişehirspor’un devre arasında kadrosuna kattığı orta saha oyuncusu Yusuf Sunbat (22) ve stoper Cihan Çimen (31) ilk kez Siyah-Kırmızılı formayı giydi. Yusuf ilk 11’de başlayıp 83’te oyundan çıkarken, Cihan 77’de oyuna dahil oldu.

Yusuf Sunbat

Cihan Çimen

Tribün şov yaptılar

Es Es taraftarı Yunusemrespor maçında tribündeki yerini aldı. 90 dakikanın ilk düdüğüyle birlikte takımına müthiş bir destek veren Siyah-Kırmızılı taraftarlar, tribün şovlarıyla yine adından söz ettirdi.

Omzundan sakatlandı

Yunusemrespor’da maça ilk 11’de başlayan kaleci Burak Sönmez şanssız bir sakatlık yaşadı. 8’inci dakikada Sergen Şakirler ile çarpışan Burak omzundan sakatlandı. Sedyeyle ambulansa alınan Burak’ın tedavisi stadyumda yapıldı. Burak yerini Dolunay’a bıraktıktan sonra maçı kulübeden izledi. 

Onların da zamana ihtiyacı var

Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) kümede kalma yarışı veren Yunusemrespor, Sportif Direktör Abdülkadir Ünver ile bir mücadelenin içinde. Mütevazi kadrosuyla Es Es’in konuğu olan Yunusemrespor, sahadan 5-0 mağlup ayrıldı. 10 günde oluşturulan yeni kadrosuyla mücadele eden Yunusemre’nin, tıpkı Demirspor gibi zamana ihtiyacı olduğu görüldü.

Eskişehirspor

Turgut Kirveli

Beytullah Çamurlu (46’ Mustafa Arda)

Erdin Üzer (77’ Cihan Çimen)

Kaan Aşnaz

Hayrettin Cengiz

Kerem Eryılmaz (46’ Fatih Çakır)

Serdar Sudun

Yusuf Sunbat (83’ Hasan Alp)

Ahmet Sezer (68’ Barış Memiş)

Sergen Şakirler

Ercan Kuruçay

TD: Levent Kartop

Yunusemrespor

Burak Sönmez (12’ Dolunay Göl)

Batın Efe Çetin

M. Ömer Uzunköprü

Baran Eraslan (75’ Mert Semih)

Berkant Koyunçal

Emre Eren Özpınar

Abdulkadir Tekin

Deniz Eren (46’ Necati Gökhan)

Mustafa Doğan

Atakan Doğanay (80’ Salih Altun)

Mehmet Emin

TD: Poyraz Aydoğumu

Yer: Atatürk Stadyumu

Goller: Ercan Kuruçay (3’P, 20), Sergen Şakirler (66, 87), Fatih Çakır (57)

Hakem: Hüseyin Ocaklı

Muhabir: Aytaç Ersoy