Eskişehirspor Alaplı maçından, şampiyonluk şansına, kulübün içinde bulunduğu durumdan kurtuluş çarelerine kadar çok sayıda konuya değindi.Karaveli, “Şimdi yeniden başlamak, takımımızı ve taraftarı umutlandırmak çok kolay değil. Ama ben vazgeçmek istemiyorum. Burada olduğum sürece, matematiksel iddia devam ettiği sürece bunu sürdürmek istiyorum” dedi.

FIZIKSEL OLARAK DEĞERLENDIRDIK

İki günlük iznin ardından geçtiğimiz gün tesislerde yapılan antrenman öncesi ESTV’ye konuşan deneyimli teknik adam, “Alaplı maçında hem sahada hem de saha dışında yaşadıklarımız bizi pazartesi günü antrenman yapamayacak duruma getirdi. Oyuncularımıza o gün izin verdik. Geçtiğimiz hafta salı günü tekrar antrenmanlara başladık. Salıdan cumaya kadar 4 gün işin fiziksel tarafıyla ilgilendik. Sakatlıktan dönenler, yeteri kadar süre alamayan oyuncularımız, takıma yeni katılan oyuncularımız (Hakan, Soner, Kadir) için o 4 günü fiziksel olarak değerlendirdik” dedi.

FARKLI DUYGULAR IÇINDEYDIK

Karaveli, “Alaplı maçı sonrasında yaşadıklarımızdan dolayı hepimiz farklı duygular içindeydik. Bana, ekibime ve futbolcularımıza geride bıraktığımız hafta sonu yaptığımız 2 günlük izin eminim iyi gelmiştir. İnsan sevdiklerine kavuşunca, bazen bulunduğu ortamdan uzaklaşınca biraz daha iyi hissediyor. Tekrar başladık antrenmanlara pazara kadar ara vermeden antrenman yapacağız” ifadelerini kullandı.

HEPIMIZE ILAÇ OLACAKTIR

7 Nisan Pazar günü 15.00’te iç sahada oynanacak Karadeniz Ereğli Belediyespor maçına değinen deneyimli teknik adam, “Pazar günü oynayacağımız maçta o gün alacağımız galibiyet hepimize ilaç olacaktır. Sadece galibiyette değil. Bunu iyi oyunla birleştirip galip gelirsek hepimize çok iyi gelecektir” diye konuştu.

Eskişehir Valisi Aksoy, Es Es için ne dedi? Eskişehir Valisi Aksoy, Es Es için ne dedi?

VAZGEÇMEMEK GEREKIYOR

Son 5 maçın sorulması üzerine Karaveli, “Alaplı’da aldığımız mağlubiyetten sonra sadece camia üzerinde değil oyuncular ve bizim üzerimizde de soru işaretleri oluştu ama matematiksel olarak bu şans devam ettiği sürece bundan vazgeçmemek gerekiyor. Rakiplerle maçımız var, rakiplerimizin birbirleriyle oynayacakları maçlar var. Birinci bitirmek en çok istediğimiz şeydi ama Alaplı maçı öyle gelişmedi. Açıkça söylüyorum o gün biz orada çok eksiktik. Şunu da düşündüm, acaba çok eksik olmasaydık değişen ne olurdu? Belki böyle bir sonuç olmazdı, biz de topa daha fazla sahip olarak rakip kalede başka pozisyonlar bulabilirdik ama o gün maçı isteyen, bizden daha iyi oynayan takım kazandı. Aslında biz o gün kaybetmedik,

SKOR HIÇ KIMSEYI MUTLU ETMEDI

Karaveli, “Buraya gelmeden önce dost sohbetlerimde söylediğimde Eskişehirspor ya deplasmanlarda şampiyon olur ya da deplasmanlarda şampiyonluğu kaybeder demiştim. Bir benzerini de bizimle beraber yaşadı. Deplasmanda alınan skor oynanan oyun bence hiç kimseyi mutlu etmemiştir. İnsanların belki de kızgınlıkları bundandır, sahada karşılığını görememektendir...” diye konuştu.

3 PUAN PAROLASIYLA

Eskişehirspor BAL 6. Grup’un 22’nci haftasında 7 Nisan Pazar günü 15.00’te Karadeniz Ereğli Belediyespor’u konuk edecek. Pazartesi günü çalışmalara başlayan takım, dün 3 puan parolasıyla de tek antrenman yaptı. Teknik Direktör Önder Karaveli matematiksel iddia devam ettiği sürece sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çiziyor. Takımda sadece arka adalesine yırtık meydana gelen Fatih Çakır eksik. Sergen Şakirler, Kerem Eryılmaz ve Yusuf Sunbat gibi isimler takımla birlikte antrenmanlara başladı. Es Es, hafta cumartesi günü son antrenmanını yapıp maç saatini beklemeye çekilecek.

BIRINCI SORUMLU BENIM

Deneyimli teknik adam, “Her şeyi yaparsınız, bütün mücadeleyi ortaya koyarsınız ama kazanamayabilirsiniz. Bu dünyada olan bir şey. Bütün takımlar bunu yaşayabilir. Ama bizim o gün orada yaptıklarımız kazanmaya yeterli olacak şeyler değildi. Bunun da bir sorumlusu varsa birinci sorumlusu benim. Bunu kalpten söylüyorum. ‘Burada yeni başladım, çok eksik vardı, takımı tanımıyordum’ Bunların hepsi bir bahane. Sahaya 11 kişi çıktık çünkü. Az oynayan oyuncular da Eskişehirspor oyuncusu. Bu kadroya bugünler için katıldılar. Herkes sahaya çıktığında birbirini aratmayacak şekilde oynamalı. O gün orada olup biten hiçbir şey Eskişehirspor için doğru şeyler değildi. İyi bir temsil değildi. Ben kendi adıma da mahcubiyet duydum” dedi. 

VAZGEÇMEK ISTEMIYORUM

Şampiyonluk yarışına vurgu yapan Karaveli, “Şimdi yeniden başlamak, takımımızı ve taraftarı umutlandırmak çok kolay değil. Ama ben vazgeçmek istemiyorum. Burada olduğum sürece, matematiksel iddia devam ettiği sürece bunu sürdürmek istiyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Belki ifadelerime veya yüzüme yansımayabilir bu yaşadıklarımızdan dolayı ama Eskişehirspor’un bir parçası olduğum için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. 

ESKIŞEHIRSPOR BUGÜN BURADAYSA…

“Şunu da insanların kabullenmesi gerekiyor” diyerek kulübün durumuna genel bir değerlendirme yapan Teknik Direktör Önder Karaveli, “Eskişehirspor bugün buradaysa bir sebebi vardır. Yani durup dururken burada değil. Olduğu yeri hiç birimiz beğenmiyoruz. Herkesin kendinde bir sorumluluk araması lazım. Bunu nasıl değiştiririz ile ilgilenmek lazım. Sorunun bir parçası değil de çözümün bir parçası olarak ilerlemeyi seviyorum. Hayat felsefem bu. Eskişehirspor adına herkes çözümün bir parçası olarak adım atmalı. Biz bunu ya hep beraber yapacağız ya da yapamayacağız. Bence bunun arası yok…” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Aytaç Ersoy