Sonhaber Gazetesi spor muhabiri Aytaç Ersoy'un haberine göre;

Şimşek, “Ben Eskişehirspor’daki alacağımı siliyorum. Bir kıvılcıma bakıyor bu işler” dedi. Şimşek’in yanı sıra Başkan Ulaş Entok, Erdal Şahbaz, Selim Demircioğlu, Hakan Sayın ve eski altyapı koordinatörü Serdal Eroy gibi isimler de alacaklarını silebileceklerini söyledi.

Bir heyet bunu başarabilir

1-29

Spor servisimizden Aytaç Ersoy’a konuşan kulübün eski başkanı Mehmet Şimşek, “Eskişehirspor’un 2 Haziran’da açıklanan borcu 433 milyon TL. İnsanlar bu borçtan korkuyor. Yıllar öncesinin yönetici borçları var. Bir heyet kurulmalı, üst kurul deniyor. Esnafımızı, eski yöneticilerimizi gezmeliler. Ben alacağımı direk silerim. 2-3 kişilik, güvenilir ve inandırıcı bir heyet bunu başarabilir” diye konuştu.

Şehre bir çağrımız olsun

Başkan Şimşek, “Transfer tahtasını açma süreçlerimizde hem avukatlar hem de futbolculardan ayı şeyi duyduk, “Sizin yöneticileriniz silsin önce alacağını…” Yani bakıyorsun haklılar. Bir kıvılcım çakacaksa biz başlatmalıyız. Yöneticilerimizin duyarsız kalmaz. Hatta esnafımız bile siler alacağını. Şehre bir çağrımız olsun. Tekrar söyleyeyim, ben Eskişehirspor’dan alacağımı siliyorum. Herkesi de bu kulübün tekrar kurtulması için buna davet ediyorum” dedi.

Eskişehirspor’u seven herkes silmeli

2-28

Kulübün eski yöneticilerinden Erdal Şahbaz ise, “Amatör ligdeyiz. Eski yöneticilerimizin hepsinin alacaklarını silmesini öneriyorum. Ben de silebilirim. Borç bir miktar azalır. Ticari alacaklara da çare bulmamız lazım. Eskişehirspor’u seven herkes silmeli. Herkes sevgisini bu sayede somut bir şekilde göstermeli. Herkes samimi ve dürüst olmalı. Artık konuşma zamanı değil icraat zamanı. İlk olarak yöneticiler alacaklarını silmeli. Bu yankı uyandıracaktır. Saha sonra teknik heyetler (altyapı dahil) mutlaka duyarsız kalmaz. Daha sonra futbol dünyasına yönümüzü çevirmemiz lazım. Gerçekten Eskişehirspor paydasında birlikte hareket edebilirsek başarırız… TÜFAD, EASKF, kulübün efsaneleri şu an Eskişehirspor’a destek vermeli. Örneğin altyapıyı efsanelerimiz yönetebilir. Hem bilgi birikimleri hem de çevreleri var. Sponsor yoluyla bunu sağlayıp kulübe de maddi anlamda büyük kolaylık sağlarlar. İnisiyatif ve sorunluluk alarak gelmeleri gerekiyor. Herkes sürecin içinde olmalı” dedi.

“Herkes kabul edecektir”

4-11

Eskişehirspor'da beklenen imza atıldı! Eskişehirspor'da beklenen imza atıldı!

Eski yöneticilerden Selim Demircioğlu konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Bir kaç eski yönetici harici herkes kabul edecektir. Bu şart. Çünkü alacaklı futbol ailesinden indirim istediğinizde ilk cevap önce siz alacaklarınızı silin oluyor...” ifadelerini kullandı. Demircioğlu ayrıca, “Önce biz başlarsak devamı gelir, borç biraz daha yönetilebilir bir hale gelir” dedi. Demircioğlu’nun 168 bin 100 TL alacağı bulunuyor.

Entok: Alacağımı siliyorum

5-9

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Ulaş Entok gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu çağrıya duyarsız kalınmayacağını düşünüyorum. Geçen dönem ve bu dönem kulüpte görev yapan yol arkadaşlarım da alacaklarını siler. Ben de alacağımı siliyorum” ifadelerini kullandı.

Hemen silmeye hazırım

3-19

Geçtiğimiz dönem altyapıdan sorumlu olan Hakan Sayın, “Benim önerim Eskişehirspor için bir kampanya başlatılsın ve eski başkan ve yöneticiler alacaklarını silsin. Böyle bir kampanya başlarsa ben alacağımı hemen silmeye hazırım” dedi. Hakan Sayın’ın 414 bin TL kulüpten alacağı bulunuyor.

6-7

Serdar Eroy

Editör: Volkan Kılınç