Siyah-kırmızılı ekip, taraftarı önünde oynadığı mücadeleyi 7-0’lık farklı skorla kazanarak galibiyet serisini sürdürdü.
İlk Yarıda İki Gol
Karşılaşma, Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu’nda oynandı. Maça hızlı başlayan Eskişehirspor, 14. dakikada Ozan İsmail Koç’un golüyle öne geçti. Ataklarını sürdüren ev sahibi ekip, 20. dakikada Akın Akman’ın golüyle farkı ikiye çıkardı. İlk yarı Eskişehirspor’un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Akın Akman Fark Yarattı
İkinci yarıya da etkili başlayan Eskişehirspor, 55 ve 63. dakikalarda bir kez daha sahneye çıkan Akın Akman ile skoru 4-0 yaptı. Böylece Akın Akman karşılaşmayı hat-trick ile tamamladı.
Goller Peş Peşe Geldi
Ev sahibi ekipte Christopher Jakob Aydemir'in 67 ve 83. dakikalarda attığı gollerle skora katkı sağladı. 82. dakikada Batuhan Doğrukıran’ın golüyle fark daha da açıldı. Böylece Eskişehirspor sahadan 7-0 gibi farklı bir galibiyetle ayrıldı.
Tribünlerden Büyük Destek
10 bini aşkın taraftarın takip ettiği karşılaşmada Eskişehirspor tribünleri maç boyunca takımlarına büyük destek verdi. Siyah-kırmızılı ekip bu galibiyetle hem taraftarını sevindirdi hem de ligdeki iddiasını güçlü şekilde sürdürdü.
Eskişehirspor, bundan 20 sezon önce 2005-2006 sezonunda ligde üst üste 10 maç kazanarak önemli bir başarıya imza atmıştı. Bugün Bornova 1877’yi 7-0’lık farklı skorla yenen Eskişehirspor o rekoru da kırmış oldu.



