Eskişehirspor taraftarının hem hayalleri yıkıldı hem de artık sabrı taştı. Siyah-Kırmızılı taraftarlar, hep bir ağızdan ‘Yönetim istifa’ diyerek tepkisini gösterdi. Taraftar dakikalarca Erkan Koca başkanlığındaki yönetime tepkiliydi. Maç sonu herhangi bir olay yaşanmaması tek sevindirici olan taraftı.

Bir önceki hafta 4-0’lık Alaplı mağlubiyeti sonrası tüm Eskişehirsporluların şampiyonluk hayalleri yıkılmıştı. Dün Ereğli maçında ise sadece birkaç saniye yeşeren hayaller tekrar yıkıldı… Evinde 10’da 10 yapan Polatlı, Alaplı’ya 2-1 kaybetti. Alaplı’nın 2-1 öne geçtiği golden sadece birkaç saniye sonra Es Es, Ereğli karşısında golü yedi. Galibiyet kaçtı. Şampiyonluk derken ikincilik de elden gitti!

İLK DEVRE SESSIZLIK

Mutlak 3 puan parolasıyla sahaya çıkan Es Es, henüz 2’nci dakikada gole yaklaştı. Soldan Hayrettin ceza sahası içine yerden gönderdi. Tehlikeli topa kimse dokunamadı. 13’üncü dakikada Sergen pres sonrası kaptığı topla geniş alan buldu ancak kaleciyle karşı karşıya kalacakken savunma araya girdi. 15’te bu kez Ereğli ekibi gole çok yaklaştı. Uğurcan’ın pasında Yılmaz ceza sahası içinde bom boş kaldı. Vuruşunda kaleci Turgut topu çıkardı.

FIRSATLAR KAÇTI

Dakika 17’de Hayrettin-Sergen verkaçında Es Es gole yaklaşsa da kaleci uzanarak topu kontrol etti. 25’te Şimşekler gole yaklaştı. Soldan Hayrettin’in güzel ortasında Sergen boş pozisyonda kafayla istediği gibi vuramadı. Dakika 40’ta günün kötü performans sergileyen isimlerinden Emirhan etkili olacak atakta kötü pas atınca atak sona erdi. 41’de Sergen’in ortasında Ercan’ın kafa vuruşu üsten az farka auta gitti. Devre 0-0 sona erdi. SERGEN

FILELERI SARSTI

İkinci devre dakika 48’de Ferit pasını Ercan Kuruçay’a göndermek istedi savunma araya girdi. 50’de Ferit Özler savunmada iyi bir müdahale yaparak rakibin net fırsatını önledi. Golü arayan Eskişehirspor 59’da buldu. Sergen Şakirler stoper Erhan’a pres yapıp topu kaptı. Ercan’la paslaşıp çalımla önünü boşaltan Sergen, topu köşeye göndererek Siyah-Kırmızılı takımı öne geçirdi.

Aynı anda hem sevinç hem hüzün

Aynı anda hem sevinç hem hüzün 79’da Ereğli gole çok yaklaştı. Yandan yapılan ortaya kimse dokunamadı top direğin dibinden auta gitti. Yürekler ağza geldi. Dakika 87’de ise korkulan oldu. Soldan ceza sahası içine gönderilen topu Deniz filelerle buluşturdu ve Şimşekleri yıktı. 9 dakika uzayan maçta gol gelmeyince Eskişehirspor, 1-1 berabere ve ligde 3’üncü sıraya geriledi.

İkisi birden neden çıktı?

Eskişehirspor’da Teknik Direktör Önder Karaveli’den Ereğli maçında enteresan değişiklikler geldi. Dakika 81’de Es Es 1-0 öndeyken aynı anda hem Sergen Şakirler hem de Ercan Kuruçay oyundan çıktı. Yerlerine Hasan Alp ve Hakan Aydemir dahil oldu. Bu değişiklikten sadece 6 dakika sonra rakip golü buldu. Kalan uzatmalarla beraber 12 dakikada Es Es hücumda hiçbir varlık gösteremedi.

Umut Can Eskişehirspor'a geliyor! Umut Can Eskişehirspor'a geliyor!

BAL 6. GRUP PUAN DURUMU

Kaynak: Aytaç Ersoy