Eskişehirspor'un 41 yaşındaki teknik adamı, “Zor bir maç trafiği bana denk geldi ama hiç korkumuz yok. Elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

HAYALIMIZDI ZATEN

U19 Takımında başarılı bir sezon geçiren Yiğit Cumalı, A Takımın başına geçmenin mutluluğunu yaşadı. İlk olarak bu konuya değinen Cumalı, “A Takıma geçme hikayem çok çabuk gerçekleşti. Önder Karaveli hocamız bırakınca sağ olsunlar göreve beni layık gördüler. Bizim hayalimizdi zaten. Bu takımın formasını da giydim ben. Kaptanlığını da yaptım. Geçen sene de 1 maçta takımın başında görev yapmıştım. Biz buranın çocuğuyuz. Ne zaman görev verilse ‘Hayır’ deme lüksümüz yok. O taşın altına elimizi biz de koyacağız. Şu anda çok mutluyum” diye konuştu.

Eskişehirspor 2-0’dan 3-2’lik galibiyete uzandı Eskişehirspor 2-0’dan 3-2’lik galibiyete uzandı

ZOR TRAFIK BANA DENK GELDI

“Zor bir süreç” diyen Cumalı, “Zor bir maç trafiği bana denk geldi ama hiç korkumuz yok. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. İnşallah Polatlı maçıyla beraber güzel bir galibiyet serisi yakalayıp taraftarımızı umutlandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İMKANSIZ DIYE BIR ŞEY YOK

“Kalan 4 maçta gerçekçi olmak gerekirse işimiz kolay değil” diyen Cumalı, “Öncelikle biz kendi maçlarımızı düşünmemiz gerekiyor. Kendi maçlarımızı kazandığımız sürece diğer rakipler strese girecek. Zor maçları var. Tabi Polatlı maçı çok önemli. Bu sürece kazanarak başlamak istiyoruz. Ben hem şahsım hem de ekibim adına buna inanıyorum. Her konuşmamızda takıma anlatıyoruz. Futbolda imkansız diye bir şey yok. Dediğim gibi öncelikle bizim ne yapacağımız önemli” şeklinde konuştu.

ETKİLİ ADAMLARI VAR

Hafta sonu oynanacak Polatlı maçına değinen Cumalı, “Rakibin bu ligde etkili 2-3 tane adamı var. Skor sayıları, takıma katkıları ortada. Onlar için özel önlemlerimiz olacak. Polatlı’nın maçlarını izledik. Kafamızda farklı düşünceler var. Belli bir taktiksel anlayışa bağlı kalarak, oyun planını bozmadan, kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirip, etkili adamlarını durdurup sonuca gitmeye çalışacağız” dedi

GÜNDEN GÜNE DAHA İYİ

Takımdaki havanın sorulması üzerine Antrenör Yiğit Cumalı, “Takım bayram iznine gitmişti. İklimsel bir ağırlık var, moral bozukluğu da var. Bizim görevimiz bir abi, arkadaş olarak, aynı yerlerden gelmiş bir insan olarak, onların halinden anlayarak takımı maça hazırlamak. Moral motivasyon olarak baya düşüklerdi. Günden güne daha iyi oluyor. Yüzlerimiz gülüyor. Gülmez zorundayız. Biz vazgeçmediğimizi herkese göstermek için daha fazla çalışmalıyız ve sonuca gitmeliyiz.

Muhabir: Aytaç Ersoy