Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Kampüsü’nde ‘Meşenlik Etkinliği’ düzenlendi. Öğrenci kulüpleri, Osmangazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Spor Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe pek çok öğrenci katıldı. 36 farklı öğrenci kulübünün açtığı stantlarda gün boyu devam eden etkinliklere katılan öğrenciler, düzenlenen etkinlikten çok memnun kaldıklarını belirterek Osmangazi Üniversitesi ve Spor Kültür Daire Başkanlığı’na teşekkür ettiklerini dile getirdi. Öğrenciler arasında etkileşim ve sosyalliği artırmak amacıyla düzenlenen etkinlik saat 12.00’de başlayarak akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

“AMACIMIZ BİRLİKTELİĞİ ARTTIRMAK"

Osmangazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Gülsevim Sevim etkinlik hakkında açıklamalarda bulunarak, tüm üniversite öğrencilerini etkinliğe beklediklerini ifade etti. Sevim, “Bugün bizim üniversitemizde bulunan öğrenci kulüpleri, Osmangazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Spor Daire Başkanlığı’nın düzenlediği bir şenlik gerçekleştiriyoruz. Kulüplerimiz stantlarını açıyorlar, bu stantların gün boyu devam edecek ikramları, oyunları ve etkinlikleri olacak. Her kulübümüzün kendi sponsoru var. Gün boyu da arka planda çalan müziklerimiz olacak. Amacımız öğrencilerimiz arasındaki birlikteliği ve etkileşimi arttırmak. Bu yıl ‘Meşenlik’ etkinliğimizin 3’üncüsünü düzenliyoruz. Okulumuzun müzik grupları ile gün içerisinde de konserlerimiz devam edecek. Tüm üniversite öğrencilerine kapılarımız açık. Etkinliğimiz 12.00’de başladı ve akşam 20.00’ye kadar konserlerimizle devam edecek. Stantlarımız da açık olacak. Belli bir saatten sonra konserlerimiz yine içeride amfide devam edecek” dedi.

"GURUR VERİCİ BİR ETKİNLİK"

İnşaat Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi ve İnşaat Kulübü Başkanı Tugay Özkurt, bu etkinliklerden çok memnun olduğunu dile getirerek, “Biz İnşaat Kulübü olarak bu gibi etkinlikleri çok seviyoruz. Stantlarımız da yine bölümümüze ve kulübümüze uygun olarak denge yarışması etkinlikleri yapıyoruz. Bu gibi etkinliklerde eğlencenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Mesela bu yıl benim son yılım ve bu da muhtemelen son etkinliğim, bu nedenle benim için gurur verici bir etkinlik olacak” diye konuştu.

"MÜKEMMEL BİR ETKİNLİK"

Eskişehir’de karabuğday tanıtım toplantısı Eskişehir’de karabuğday tanıtım toplantısı

Uçak Mühendisliği 2’inci sınıf öğrencisi ve Müzisyenler Kulübü Başkanı Arda Demir ise Osmangazi Üniversitesi ve Spor Kültür Daire Başkanlığı’na teşekkür ettiğini söyleyerek, “Öncelikle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne ve Spor Kültür Daire Başkanlığı’na bizlere böyle bir imkan sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. Amatör Müzisyenler olarak bugün bu etkinlikte 3 farklı grubumuz sahne alacak. 3’ü de performans gruplarıdır. Bu sayede burada mükemmel bir etkinlik geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.

"3 YILDIR BU ETKİNLİĞE KATILIYORUZ"

Görsel İletişim Tasarımı 4’üncü sınıf öğrencisi ve Sanat ve Tasarım Kulübü Başkanı Batuhan Bilir, “Biz 3 yıldır düzenlenen bu etkinliğe 3 yıldır katılıyoruz, bu nedenle çok mutluyuz. Güzel etkinlikler yapıyoruz. Bugün ‘İz bırak’ etkinliğimiz ile stantlarımıza gelen öğrenciler bez afişlere bir şeyler çizip boyayabiliyor. Kaligrafi çalışmalarımız var. Bizi etiketleyerek paylaşan arkadaşlarımıza da hediyeler veriyoruz” dedi.

"ARKADAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRİYORUZ"

Diş Hekimliği 4’üncü sınıf öğrencisi ve Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Yardımlaşma ve Araştırma Topluluğu Nagehan İpek ise, “Bizler genel ağız ve diş sağlığıyla ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz. Her gün yaptığımız ama eksiğimizin olduğu diş fırçalama konusunda bilgiler veriyoruz. Basit düzeyde kartlarla ağız diş sağlığıyla ilgili tabu oyunlarımız var. Bu gibi etkinliklerle arkadaşlarımızı bilgilendireceğiz” diye belirtti.

Kaynak: Bülten