Tepebaşı Belediyesi Belde Evlerine bir yenisini kattı. Muttalip Mahallesinde açılışı gerçekleştirilen Belde Eviyle birlikte Tepebaşı 29'uncu belde evine kavuştu. İçinde kadınlar ve çocuklar için çeşitli kursların verileceği belde evinde modern sınıflar ve çok amaçlı salon bulunuyor. Çok sayıda mahallelinin yanı sıra açılışa, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç da katıldı. Bahçelievler Belde Evi kursiyerleri tarafından sergilenen halkoyunları gösterisiyle başlayan programda, 3 muhtar Muhittin Özen, Sami Boztaş ve Mehmet Sarıköse Başkan Ataç'a üzerine Atatürk'ün portresi ile imzasının işlendiği koyun postu hediye etti.
KÜLTÜR EVİ
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Ataç belde belediyelerinin kaldırılmasını eleştirerek, 'Bizim burada kadınlarımızın boş vakitlerini değerlendirmeleri açısından böyle bir yere ihtiyaç vardı. 2001 yılında Fevzi Çakmak'taki ilk belde evini kurduğumuzda yine amacımız kadını üretken hale getirmekti. Evde boş oturmasınlar, üretken olsunlar, ürettiklerini satsınlar ve aile bütçelerine yararları olsun. Ayrıca çocuklarımız ve gençlerimiz de çok kıymetli. Gençlerimizle geçen akşam bir toplantı yaptık. Onların taleplerini, isteklerini dinledik. Yine açılışını gerçekleştirdiğimiz ek hizmet binasında onların talepleri doğrultusunda bir yer hazırladık. Artık kahve köşelerinde olmasınlar istiyoruz. Gelsinler burada bilardo, langırt, masa tenisi oynasınlar, sohbet etsinler. Başka istekleri varsa söylesinler, biz gençlerimizi meşgul edelim ki farklı noktalarda olmasınlar. Çocuklarımız okullara gidiyor ama onların öğretmediği bazı şeyler var onları da belediyemiz eğitim sistemiyle verecek. Onları hayata hazırlayacak. Bundan belki 25 sene sonra burada Muttalipli bir belediye başkanı konuşacak' ifadelerini kullandı. Tepebaşı Belediyesi'nin belde evlerinin artık tüm Türkiye'de bir marka haline geldiğini belirten Başkan Ataç, 'Bütün belediyeler geliyorlar 'Biz de belde evi açabilir miyiz?' diyorlar. Bazen elimiz ererse gidiyoruz, o şehirdeki belde evini açıyoruz. Belde evi kültür demek. Sosyalleşme demek' diye konuştu.
YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Mahallelinin açılışa gösterdiği yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Ataç, 'Ben her zaman söylerim 'Muttalipliler beni çok sever. Oraya gittiğim zaman beni oturtacak yer bulamazlar. Baş tacı ederler ama oyu da azcık verirler' diye' sözleriyle kalabalığı güldürdü. Başkan Ataç, mahallelinin ilgisi nedeniyle önümüzdeki seçimler için umutlandığını da sözlerine ekledi.
EN GÜZEL ÖRNEK
Tepebaşı Belediyesi'nin hizmetlerinin hem Türkiye'de hem de yurtdışında takdirle karşılandığını kaydeden Milletvekili Utku Çakırözer, 'Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sadece Eskişehir'de değil tüm Türkiye'de sosyal belediyecilik nasıl yapılır? Halkın yanında, halkçı belediyecilik nasıl yapılır? Bunun en güzel örneklerini veriyorlar' dedi. CHP Milletvekili Jale Nur Süllü ise, 'Önümüzdeki yerel seçimlerde Muttalipliler sahip oldukları hizmetleri kaybetmemek ve daha da fazlasını alabilmek için Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'a ve Büyükşehir Belediyesi Yılmaz Büyükerşen'e sonuna kadar sahip çıkacaklar' ifadelerini kullandı. Dualar eşliğinde kesilen kurdelenin ardından Başkan Ataç, Muttalipliler ve misafirlerine belde evini gezdirdi. HM
Editör: TE Bilisim