Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç geçtiğimiz günlerde alınan önlemler kapsamında üniversitelerde bahar dönemi boyunca yüz yüze eğitim yapılmayacağını duyurdu. Üniversitelerde eğitimler yalnızca uzaktan ve açık öğretimin yanı sıra dijital ortamlarda verilirken, birçok üniversite öğrencisi ise memleketlerine dönüş yaptı. Öğrencilerin okudukları şehirdeki evleri boşalırken, salgın süresi boyunca kira yükünün ortadan kalkmasını isteyen öğrenciler ve aileleri yetkililere çağrıda bulundu.
ÇALIŞMA YAPILMALI
Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, 'Şu anda okullar tatil oldu ve ne zaman açılacağı belli değil. Öğrenci ailelerinin bu olaydan dolayı mağdur olduklarını biliyoruz. Ev kiralarını vermekte sıkıntı yaşıyorlar. Bununla ilgili hükümetimiz bir açıklama yapmadı. Bir çalışma yapmasını istiyoruz. Çünkü aileler ve öğrenciler mağdur durumda' diye konuştu. Ev sahiplerinin öğrenci ve ailelerin isteklerine karşı çıktıklarını belirten Çelik, bu yönde bazı fedakarlıklar yapılabileceğini vurguladı. Çelik, 'Ödemeyen öğrenciler için ev sahipleri kiraların ödenmesini istiyorlar. Fedakarlık yapan ev sahibi şu ana kadar duymadık. Ben bu yönde onlara da sesleniyorum. Lütfen öğrencilere, yardımcı olsunlar' ifadelerini kullandı.
TOLERANS GÖSTERİN
Çanakkale'de okuyan ve memleketi Eskişehir'e dönen öğrencilerden Tuğçe Demir, 'Üniversiteler YÖK'ün açıkladığı karara göre bahar döneminde iptal edildi. Bu dönem online eğitim göreceğiz. Bu gördüğümüz online eğitim sürecinde de ailelerimizin yanında olacağız. Ev sahiplerinden rica ediyorum üniversite öğrencilerine birazcık tolerans göstererek bu süre zarfında kira talep etmemelerini istiyorum' dedi. Tuğçe Demir'in annesi Sevgi Demir, her ay 800 lira kira ödediğine değinerek, devletten bu konuda bir çalışma yapılmasını beklediklerini ifade etti. Anne Demir, şunları söyledi: 'Borçlar Kanunu'na göre ödemek zorundayım. Devletin getireceği bir yasa tasarısı, bir düzenleme, bir destek bekliyoruz. Ev sahiplerini vicdana davet ediyorum.' İHA
Editör: TE Bilisim