Özel okullarda öğretmenlere yönelik verilen düşük ücretlere bir yenisi daha eklendi. 

Eskişehir'de özel bir anaokulunda iş görüşmesine giden öğretmene yapılan maaş teklifİ duyanları şok etti.

Gerçekleştirdiği iş görüşmesi sonrası yaşadıklarını kayda alan öğretmen bu görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Japon Bahçesi öğrencilerin kullanımına açıldı Japon Bahçesi öğrencilerin kullanımına açıldı

Öğretmen görüşmede özel anaokulunda 3 ay deneme sürecine gireceği, daha sonra da 6 bin 500 TL aylık maaş verileceğini duyunca şaşkına döndü.

Mağdur öğretmen derdine çare bulamayınca yaşadıklarını kaydetti ve takipçileriyle paylaştı.

ÖZEL OKULDAN GÜLDÜREN MAAŞ TEKLİFİ

İşte öğretmenin o açıklaması:  

"Özel anaokuluyla görüşmeye gittim. Okul şartlarında ilk 3 ay içerisinde deneme sürecine tabi tutuluyorsunuz. Hafta sonu dahil 12.00 ve 16.00 saatleri arasında çalışmanız istenirken, tüm eğitim planlamaları size bırakılıyor. Aynı zamanda da hafta sonunda da 4 farklı atölye planlamanız isteniyor. Tüm bunların karşılığında da aylık sadece  6 bin 500 TL vereceklerini söylediler. Okul yönetimine 3 aylık deneme süresinin fazla olduğunu söylediğimde de 1 aya düşürdüler. Yine 1 ay boyunca aynı ücrete çalışmam teklif edildi."

"SERTİFİKAYLA ÖĞRETMEN OLUYORLAR"

Sertifikayla öğretmen olduğunu da iddia eden öğretmen sözlerine şöyle devam etti: "Bunların yanında alanımızda eğitim yaklaşımlarıyla ilgili aldığımız birçok sertifikamız var. Bunlar çok meşhur oldu ve herkes sertifikayla öğretmen oluyor. Okul müdürü sertifikaları almamı istedi ve Gazi Üniversitesi mezunu olarak tüm yaklaşımları gördüm. İki saatlik video izleyerek para karşılığı bir şeyler öğrenmeye ihtiyacım yok. Ama okul velilere göstermek için bunu istediklerini söyledi. Ülkemizde Ne yazık ki bir öğretmene aylık 6 bin 500 TL maaş teklif edilebiliyor. Mesleğimizin bu kadar değersizleştirmesi açısından çok üzgünüm.

İŞTE ÖĞRETMENİN SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTIĞI AÇIKLAMASI...

Editör: Kaan Özcan