Bölgede bulunan TCDD’ye ait tarihi demiryolu binası ve yükleme boşaltma ambarlarının bir vakfa devredileceğini söyleyen Yer, “Tarihi emanetler Eskişehirlilerin kullanıma sunulmalı” dedi.
Tren garı Tepebaşı kapısında bulunan otoparkın Ankara Demirspor kulübüne aktarılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, “Burada ilginç olan nokta ise bizim açıklamalarımıza Eskişehir Demirspor Kulübü başkanı hemen tepki verip bizim eleştirdiğimiz uygulamayı savunur nitelikte, ne demek istediği anlaşılamayan açıklamalarda bulunmaktadır. Bu konunun sonucunu Eskişehirli hemşerilerimize ve demiryolu camiasına bırakıyoruz, değerleri itibarsızlaştıranları bu durumlar vasıtasıyla gerçek yüz ve niyetlerini görmelerini diliyoruz, gördüklerini de biliyoruz” diye konuştu.

Başkan Ünlüce Eskişehirlilere olan bir sözünü daha tutuyor Başkan Ünlüce Eskişehirlilere olan bir sözünü daha tutuyor

 

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Eskişehir’in parsel parsel peşkeş çekildiği ifadelerini kullanan Yer, tarihi demiryolu binası ile ilgili sorumlu kamu kurumlarından açıklama beklediklerini dile getirdi. Tren garının Tepebaşı çıkışında bulunan eski yapıyla ilgili Yer, “İddialara göre; hızlı tren otoparkını Ankara Demirspor Kulübüne veren TCDD Taşımacılık Müdürlüğü yine bir peşkeş hazırlığı içinde olup bahsettiğimiz ve boş bırakılıp yıpratılan, bakımsızlaşan ve sorumsuz insanların tacizine mağdur olan ambar binalarını bir vakfa devredecek. Sonrasında o vakıf da buraları istediği bir işletmeciye vererek amacı dışı ya da ranta çevrilmiş kamu malı durumuna getirecektir. Biz İYİ Parti Odunpazarı Teşkilatı olarak beytülmal olan bu tarihi emanetlerin Eskişehirlilerin ortak kullanım ile hizmetinde olmasından yanayız” ifadelerini kullandı

Kaynak: Haber Merkezi