Emekliler Derneği Eskişehir Şubesine yeni başkan adayı Emekliler Derneği Eskişehir Şubesine yeni başkan adayı

Özcan, “TÜİK tarafından işsizlik rakamları 10 milyon olarak açıklandı ki bize göre 15 milyonun altında değildir. İşsiz gençlerimize devlet nasıl istihdam sağlayacaktır? Bu işsizlikle Türkiye ekonomisinin sonunu hayal bile edemiyorum” dedi.

Demokrat Parti olağan pazar toplantısı İl Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İl Başkanı Hüseyin Özcan, kamuda tasarruf tedbirlerini eleştirdi. Kur korumalı mevduat faizlerinin bütçeye 1,2 trilyon lira zarar verdiğini söyleyen Özcan, “Tasarruf tedbirlerinin gayesi bozuk olan ekonomiyi kabullenmekse bunun hepimiz görüyoruz. Kur korumalı mevduat faizlerinin Türkiye bütçesine getirdiği 1,2 trilyon lira zarara karşılık sadece 3 yılda bu tasarruf tedbirlerinden elde edeceğimiz gelir, 100 milyar liradır. Yani yüzde 10’undan az bile para için biz kemerlerimizi sıkmak zorundayız. Kamuda emekli olanların yerine 3 yıl boyunca emekli olan kişi sayısı kadar, personel alımı yapılacaktır. Peki, üniversitelerden mezun olan yüz binlerce gencimizi nereye yerleştirmeyi düşünüyorsunuz. Bu faiz oranlarıyla hangi yatırımcıdan, iş insanından yatırım bekliyoruz ki, işsizliğe istihdam sağlansın. TÜİK tarafından işsizlik rakamları 10 milyon olarak açıklandı ki bize göre 15 milyonun altında değildir. İşsiz gençlerimize devlet nasıl istihdam sağlayacaktır? 3 yıl sonunda işsizlik 20-25 milyona dayanacaktır. Bu işsizlikle Türkiye ekonomisinin sonunu hayal bile edemiyorum” açıklamasını yaptı.

AKIL TUTULMASI

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “et fiyatlarını düşürecek proje” olarak, “Normal bir sığır yılda 1 kez doğum yapıyormuş ama bu embriyo transferi ile 15-20 doğum olabiliyor. Buradan yıllık 5-10 bin anaç hayvan çıkacak. Biz bunları vatandaşa vereceğiz. Bunlardan erkek olanları da besi için kullanacağız. Bu tesisi hayata geçireceğiz” sözleriyle açıkladığı projeye tepki gösteren Özcan, “Bunlar herhalde bir ineğin 9 - 9,5 ayda doğurduğunu bilmiyorlar. Bir Tarım Bakanı da ‘Gerekirse kepek ekeriz’ demişti. Tarımdan bir haber olduğunu göstermişti. Bunların söyledikleri akıl tutulmasıdır, cehalettir. Allah tez zamanda bu iktidarın elinde kurtarsın” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi