Eskişehirspor camiasının haftalardır beklediği başkan adayı netleşiyor. Bir süredir yapılan toplantılar nihai sonuca ermek üzere. Dün Eskişehir Ticaret Odası’nda yapılan toplantıda Ulaş Entok isminde birleşme sağlandı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Ulaş Entok’ta uzlaştık” dedi.

ETO’da bir araya geldiler

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Erdal Şahbaz, 17 Mayıs Cuma akşamı Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ile bir araya gelmişti. Bu toplantı sonrası başkanlar toplantıların süreceğini belirtmişti. Şehrin önde gelen isimler, pazartesi günü Eskişehir Ticaret Odası'nda (ETO) bir araya geldi.

Toplantıya kimler katıldı?

Eskişehirspor'un konuşulduğu toplantıya katılan isimler; Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, kulübün mevcut başkanı Erkan Koca, eski başkanlar; Mustafa Akgören, Aydın Begiter, Ali Çelikoğlu, Mehmet Şimşek, Sinan Özeçoğlu ve Mesut Hoşcan. Ayrıca kulübün eski yöneticileri Erdal Şahbaz ve Nihat Çuhadar da toplantıda yer aldı. Yurt dışında olan ETO Başkanı Metin Güler yerine ETO Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Ünalan toplantıdaydı.

“Güzel kararlar aldık”

Toplantı yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ESTV'ye konuştu. Ünlüce, “Daha önce yapılan toplantıda paylaşmıştık, bir üst kurul oluşması ve vali beyle görüşülmesi, daha sonra ise tekrar bir araya gelinmesi şeklindeydi. Bugün yine bir araya geldik. Eskişehirspor'un geleceği konusunda güzel kararlar aldık. Herkes ortak sonuca vardı” ifadelerini kullandı.

“Fikir birliğine varıldı” 

Eski Es Es’li Süper Lig yolcusu Eski Es Es’li Süper Lig yolcusu

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ESTV'ye yaptığı açıklamada, “Ayşe başkanımızın dediği gibi herkes bu konuda fikir birliğine vardı. Tabi burada isimler önemli, önemsiz ama bu kadar büyük kurulun, Eskişehir'i yönetenlerin bu kararı alması son derece önemli. Bugüne kadar belki ilk kez böyle toplantı oluyor ve böyle bir konsensus oluşuyor. Eskişehirspor her şeyin iyisine layık. Herkes elinden geldiğince destek verecek. Diliyoruz Eskişehirspor'un önü açık olsun” dedi.

Artık top Ulaş Entok’ta

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “İnşallah iyi olacak. Eskişehir'de Eskişehirspor'un yeniden ayağa kalkması için önce altyapıyı sonra da önümüzde duran borçları da çözecek bir yönetim oluşacak. Eğer sıkıntı olmazsa arkadaşlarımız bu hafta o işi bitirmiş olacak. Biz bir isimde uzlaştık." Başkan Kurt Ulaş Entok isminin sorulması üzerine, "Evet itiraz eden olmadı. Ulaş bey bir çalışma yapacak. Bundan sonra top Ulaş Entok'ta" ifadelerini kullandı. Başkan Kurt, Erkan Koca'nın başkanlığı sorulması üzerine ise "Hayır aday olmayacak” diye konuştu.

Kaynak: Spor Servisi