Ev eşyaları işletmesi sahibi İbrahim Eldem, 2019 yılına göre genel satışlarında düşüş olduğunu belirtti. Normalleşme adımlarıyla birlikte sektörde bir canlanma olduğunu ifade eden Eldem, 'Mart ayının ikinci çeyreğinde, daha sonra nisan ayı satışlarımızda gözle görülür bir düşüş oldu. İş ortağı olduğumuz firmaların yapmış olduğu kampanyalarla bu açığı kapatmaya başladık. Normalleşme sürecinin olmasıyla beraber tüm beyaz eşya sektöründe hızlı bir artış oldu' diye konuştu.
HİÇ SATAMADIK
Normalleşme adımlarıyla birlikte açıklarını kapattıklarını söyleyen Eldem, 'Bizim normalde düğün sezonumuz mart ve nisan aylarıydı. Mart ve nisan ayındaki düşüş çok fazla oldu. Neredeyse hiç çeyizlik mal satamadık. Haziran ayından itibaren bu artmaya başladı çünkü normalleşme paketiyle beraber düğün salonlarının ne zaman açılacağı ve düğünlerin nasıl olacağı gündeme geldi. Şu anda bu açığı kapatmaya başlıyoruz' ifadelerini kullandı.
İHTİYAÇ ARTTI
Karantinada vatandaşların büyük çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi ihtiyaçlarının doğduğunu aktaran Eldem, 'Mesela çamaşır makinesi 6 kilogram ise ihtiyacı görmedi ve 9-10 kilogramlık çamaşır makinelerine talep oldu. İnsanlar evde oturdukları için daha fazla hijyen ve daha çabuk yıkayan bulaşık makinelerine doğru yöneldiler. O yüzden haziran ayında satışlarımız arttı. Temmuz da artmaya devam ediyor' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim