Eskişehir'de hava sıcaklıkları artacak: Yağmura dikkat! Eskişehir'de hava sıcaklıkları artacak: Yağmura dikkat!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ESTV  ve Kanal 26’nın ortak canlı yayınına katıldı. Kurt, Ataç ve Ünlüce, Gazeteciler Tarkan Demir, Murat Taşkın ve Muharrem Esen’in sorularını yanıtlıyor.

Ekonomide yaşanan kötü gidişat ile ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Başkan Kurt, "Bunun müsebbibi sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan en son 28 mayısta bir seçim oldu. Seçimden önce ben oy verirseniz bütün sorunları çözeceğim Türkiye’yi uçuracağım dedi. Bütün işi sadece o seçimle bitireceğini söyledi. Ama çözülmedi o tarihte 18 lira olan şimdi 33 lira 19 lira olan mazot şu anda 43 lira. Paranın satın alma gücü düştü. Bu derin yoksulluğu daha da derinleştirdi" dedi.

Kurt şöyle  devam etti: "Resmi rakamlara göre insanlar, asgari ücretli açlık sınırının altında yaşıyor. Çalışanlarımızın yüzde 60’tan fazlası asgari ücret alıyor, emeklilerimizin çoğunluğu 10 bin lira alıyor. Erdoğan emekliye müjde veremiyor. Ama adayları utanmadan emeklilere vaat veriyor. Çünkü dalga geçer gibi büyükşehir belediyesinin bütçesinden daha fazla bir taahhüdü söyleyebiliyor. Biz bunu söyleyemeyiz. Çünkü ayakları yere basan projeler vaat ediyoruz. Tamamen popülist bir projeyle oy almak adına gündemde kalıyorlar çünkü insanlar aç, muhtaç. Siz onu söyleyerek oy alacağınızı söylüyorsunuz. İktidar partisinin üyesiyseniz" 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: “Biz yapılabilecek işleri taahhüt ediyoruz. Onlar popülist bir politikayla insanları kandırmaya çalışıyorlar. 22 yıldır aynı vaatlerle geldiği için Adalet ve Kalkınma Partisi inandırıcılığını yitirmiştir. Hedefimiz yüzde 50’nin üstünde oy almaktadır. Bunu aldıktan sonra diğerlerinin aldığı oyun bir önemi olmaz" diye konuştu.

Muhabir: Eray Çankaya