Geçtiğimiz dönem İdari As Başkan yardımcılığını yürüten Mehmet Arı, yeni yönetim ile eski görevini sürdürmeye devam edecek. Ancak Arı eski görevi ile birlikte amatör branşlardan da sorumlu yönetici oldu. Görevi üstlenir üstlenmez çalışmalara başlayan Mehmet Arı ile birlikte Eskişehirspor'un amatör sporlara nasıl katkı sunacağını konuştuk.

Sayın Arı öncelikli olarak yeni göreviniz hayırlı olsun. Zor bir görev sizi bekliyor galiba?

Teşekkür ediyorum. Yeni görevimin konusunda çok fazla zorlanacağımı düşünmüyorum. Elbette ciddi bir mesai ve emek harcanması gerekiyor. Ve belki tek başıma altından kalkamayacağım bir görevin sorumluluğunu taşıyorum. Önemli olan şey bunun farkında olmam. Eskişehir sporun her dalında ciddi bir geçmişe ve tecrübeye sahip benim öncelikli hedefim bu tecrübeden olabildiğince faydalanmak. Bunu başarabilirsem zor gibi görünen işi daha kolaylaştıracağımı düşünüyorum.

Peki bu brikimden faydalanmak için neler yapacaksınız?

Eskişehir'de özellikle spor camiasında zaman zaman farklı kişilerin aynı sorunları farklı diller kullanarak konuştuklarına şahit oluyorum. Kimi zaman sorunların ifade ediş biçimi çözüm önerilerinin önüne geçiyor. Bu noktada camiamız önde gelen isimlerinin biraz daha karşısındakini anlamaya odaklanması gerekiyor. Ben bu görevi alır almaz ilk işim amatör branşlarda öne çıkmış kurum ve kişilerle oturup konuşmak oldu. Onlara yapmak istediğimi ve onlardan beklediğim desteği ilettim. Şayet Eskişehirspor amatör branşlarda bir başarı sağlayacaksa bu şehrin birikimini kullanmak zorundayız. Tüm şehrin başrol oynayacağı bir mücadeleye girişiyoruz anlayacağın.

Yönetim size bu konuda destek olacak mı? Daha doğrusu yeterli desteği sağlayacak mı?

Hoşcan yönetimi göreve gelir gelmez amatör branşlara el attı. 6 amatör branşta şuan için faaliyet gösteriyoruz. Ancak tabi ki yönetimin tek derdi amatör branşlar değil. Çok fazla sorun ile sınırlı imkanlarla uğraşmak zorunda olan bir yönetimden söz ediyoruz. Bu yüzden amatör branşlara gerektiği kadar eğilemedik. Ancak yeni yönetim döneminde Başkanımız Mesut Hoşcan'ın amatör branşlara verdiği önem benim için bir motive kaynağıdır. Eskişehirspor'un yeni dönemde amatör branşlara ivme kazandıracağını hep birlikte göreceğiz.

İddialı konuşmak biraz tehlikeli değil mi?

İddialı konuşmuyorum. Olması gerekenleri söylüyorum. Ayrıca bu konuda şehir bizi yalnız bırakmayacağına duyduğum güven de bu kadar cesur laflar etmemde büyük rol oynuyor. Gömrevi devraldıktan sonra telefona sarıldım Gençlikspor İl Müdürlüğü, TÜFAD, EASKF ve daha pek çok kurum ve kişiler ile görüşmeler yaptım. Herkesin bana ve yapmak istediklerime karşı çok olumlu baktığını gördüm. Şimdi bu olumlu bakış açısını pratiğe çevirmek konusu kalıyor. Anlaşma sağlandıktan sonra gerekli olan adımları atmak çok daha kolay. Bunu ilerleyen zaman içerisinde göreceğiz.

Kamuoyunun çok merak ettiği bir konuyu da sorayım müsaadenizle. Transferler hakkında ipuçları var mı?

Beni o konulara karıştırma. Ne güzel amatör branşları konuşuyorduk. Ne alemi vardı şimdi bu sorunun. Şaka bir yana, transfer komitemiz ciddi çabalar sarf ediyor. Ancak yeni yönetimin en önemli özelliği yetki alanları konusundaki hassasiyet. Ben de yönetim kurlunun bir parçası olarak bu hassasiyete özen göstermek zorundayım. Transfer komitemiz bu konular ile ilgili olarak çalışmalarını sürdürüyor ve gerekli açıklamayı da onlar yapar.

Eskişehirspor ağabey görevini üstlenecek

Amatör branşlar denildiği zaman Eskişehirspor'un şimdiye kadar beklenilen atılımı yapmadığını kaydeden Mehmet Arı, 'Eskişehirspor'un amatör branştaki ilerleyişi, Eskişehir amatör branşlarına direkt katkı sunacak. Bu noktada Eskişehirspor ağabey görevi üstlenecek. Amatör camianın hepsi İle iletişim kurarak Eskişehirspor'u bu alanda da itici güç olarak kullanmak istiyoruz' dedi.

Önce yerel ligde

6 branşta faaliyetlerin devam ettiği amatör branşa kısa süre içerisinde Judo ve hentbol da dahil olacak. Pek çok amatör branşta bu sene yerel liglerde mücadele etmek istediklerini belirten Mehmet Arı, zaman içerisinde ülke çapında da ciddi bir atılım yapacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim