Merakla beklenen 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belediye başkan adayları ve meclis üyelikleri aday listeleri kesin olarak belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin kesinleşen aday listelerini internet sitesinde yayımladı.

Listeye göre, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında Eskişehir'de, 19'u siyasi parti, 2'si bağımsız toplam 21 aday yarışacak.

Ayrıca ilçelerde 167 aday kesinleşti. Bu adayların 160'ı siyasi parti, 7'si ise bağımsız olacak.

222 MECLİS ÜYESİ ADAYI VAR

Öte yandan YSK'nın kesin aday listelerinde İlçe Belediye Meclis Üyeleri sayıları da belirlendi. Eskişehir'in tüm ilçelerinde 220'si siyasi partiden olmak üzere 2'si bağımsız toplam 222 aday meclis üyesi olabilmek için yarışacak.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılabilecek siyasi parti ve bağımsız adaylara ilişkin kesin listeler, 3 Mart'ta il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilmişti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARININ TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇİMİ PARTİ VE BAĞIMSIZ ADAY SAYILARI İÇİN TIKLAYIN

İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI KESİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

İLÇE BELEDİYE MECLİSİ ÜYELİĞİ SEÇİMİ PARTİ VE BAĞIMSIZ SAYILARI İÇİN TIKLAYIN

Editör: Kaan Özcan