Serginin açılışına Vali Yardımcısı Ali Çetin, Kızılay Şube Başkanı Egemen Temizsoy’un yanı sıra Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ve Kızılay personeli ve gönüllüleri katıldı.

Vali Yardımcısı Ali Çetin, büyük afetin üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsatarak, “Başta Kızılay’ımız ve AFAD’ımız olmak üzere Eskişehir’imizin hayırsever insanlarının desteğiyle ilk günden itibaren yardım yapmaya başladılar. Bunu organize eden herkese teşekkür ediyorum. Devlet olarak vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz” dedi.

BİRLİKTELİĞİMİZ GÜÇ VERİYOR

Kızılay Şube Başkanı Egemen Temizsoy ise, depremin olduğu günden itibaren bölgeye 22 TIR ve 2 uçak yardım ve bin 152 gönüllüyle destek verdiklerini söyledi.

Serginin Eskişehir’deki büyük dayanışmanın göstergesi olduğunu belirten Temizsoy, “Biz yaptığımız çalışmaları, sevginin ve yüce gönüllülüğün çok az bir kısmını burada gösterebiliyoruz. Elimizden bu kadarı gelebiliyor. Burada tüm gönüllülerimize, bağışçılarımıza, takım arkadaşlarımıza, bize destek veren bürokrasimize teşekkür ediyoruz. O günleri hatırladıkça tüylerimiz diken diken oluyor. Burada bölgede görev yapan arkadaşlarımız var. Bu birliktelik, bir daha yaşanmasını dilemediğimiz afetlerde bize güç veriyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi

Muhabir: M. ANIL AKSOY