Edinilen bilgilere göre, Mustafa T. (41) idaresindeki 26 ACV 879 plakalı motosiklet ile aynı yönde seyir halinde olan B.Y. (62) yönetimindeki 26 PK 755 plakalı Tofaş marka otomobil çarpıştı. Kazanın etkisiyle her iki araç da yol kenarına savrulurken, otomobil ancak bir sanayi dükkanının önünde durabildi. Motosikletin ise çarpışmanın şiddetiyle neredeyse ikiye katlandığı görüldü.
Motosiklet Sürücüsü Olay Yerinde Hayatını Kaybetti
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerde, çarpmanın etkisiyle yaklaşık 25 metre uzağa savrulan motosiklet sürücüsü Mustafa T.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Cenazesi, Eskişehir Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.
Eşyaları Metrelerce Uzağa Fırladı
Kazanın şiddeti Mustafa T.’nin kaskı, gözlükleri ve ayakkabılarının olay yerinden metrelerce uzağa saçılmasına neden oldu. Olay sonrası otomobil sürücüsü B.Y. jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Kaza ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
Görgü Tanığı: “Araba dükkana girecek sandım”
Kazaya tanıklık eden Şahin Gözüm, yaşananları şu sözlerle anlattı:
“İlerden bir ses duydum. Aynamdan baktım, adam havada uçuyordu, sonra yere düştü, araba da kayarak dükkanın önüne geldi. Ben dükkana gireceğini düşündüm arabanın. Hemen 112’yi aradık. Sağlık ve jandarma ekipleri geldi. Adamın ayakkabısı olay yerinden 30-40 metre uzağa düştü.”
Soruşturma Başlatıldı
Olayla ilgili soruşturma Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince sürdürülüyor. Kazanın nasıl meydana geldiği ve detaylar, incelemelerin ardından netlik kazanacak.