EMKO Sanayi Sitesi’nde inşaatına başlanan kreşin temel atma töreninde konuşan Başkan Kurt, ‘Çocukları ve kadınlar mutlu bir Odunpazarı’ sloganıyla yürüttükleri projelerine hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, vizyon projelerde yer alan kreşlere bir yenisini daha ekledi. Kente kazandırılacak olan yeni kreşin temeli Eskişehir Mobilyacılar Sanayi Sitesi’nde (EMKO) atıldı. 6 sınıfta yaklaşık 120 öğrencinin eğitim göreceği kreşte kütüphane, yemekhane ve bahçe alanı da yer alacak.

20 KREŞİ TAMAMLIYORUZ

Odunpazarı Belediyesi’nin yeni kreşinin açılış töreninde konuşan Başkan Kazım Kurt, ‘Çocukları ve kadınlar mutlu bir Odunpazarı’ sloganıyla Eskişehir’de ve Türkiye’de belediyelerin kreş yapma zorunluluğunu ortaya çıkaran bir belediye olarak yeni bir kreşin daha temelini attıklarını söyledi. Kurt, “Cumhurbaşkanlığının genelgesiyle belediyelerin, kamu kurumlarının kreş yapması yasaklanmıştır. Ona rağmen biz 20 kreşi tamamlamak üzereyiz. Bunu belediye bütçemizi zorlamadan, tasarruf genelgesine aykırı hareket etmeden gerçekleştiriyoruz” dedi.

ZORUNLULUĞA UYAN YOK

50’den fazla kadın işçi çalıştıran tüm kurumların kreş açmasının zorunlu olduğunun altını çizen Başkan Kurt, “Ne yazık ki bu zorunluluğa uyan yoktur. Bu zorunluluğu takip eden de yoktur. Biz bunları vurguluyoruz. O nedenle kreş sayılarımızı artırmaya devam ediyoruz. EMKO’da, TEKSAN’da, Tornacılar Sitesi’nde çalışan kadınlarımızın çocuklarının kreşte eğitim alma hakkı vardır. Bu hakkın sağlanması için de bu kolaylığın ortaya konulması gerekir. Biz burada bu kreşi yapmak suretiyle bunu gerçekleştiriyoruz. Özellikle finansman ve arasa konusunda destek olan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRİYORUZ

Haier Europe İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Mursallı, eğitimi öncelikli bir alan olarak gördüklerini belirterek, “Çocuklarımızın ülkemizin geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan biri olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Haier Europe olarak bu projeye destek vermekten onur duyuyoruz” dedi. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen Başkan Kurt ve EMKO yönetimine teşekkür eden Mursallı, “Bu iş birliği sadece bir kreş inşa etmek değil, aynı zamanda toplumun dayanışma içinde neler başarabildiğini gösteren bir örnektir” ifadelerini kullandı. EMKO Başkanı Ahmet Yıldız ise yapılan kreşin EMKO’da çalışan anneler için oldukça faydalı olduğunu belirterek projede emeği geçen Başkan Kazım Kurt ve diğer paydaşlara teşekkür etti.

NE MUTLU ODUNPAZARI’NA

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, EMKO’nun yakında çok güzel bir kreşe kavuşacağını belirterek, “Burada çalışanlar ne kadar mutlular ki, çalışanları Odunpazarı Belediyesi’nin ehil, maharetli, ilgili personeline teslim edecekler. Göreve geldiği günden bugüne kadar sosyal belediyecilikle, halkçı belediyecilikle Odunpazarı’nı tanıştıran Sayın Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a bu hizmetinden dolayı da çok teşekkür ediyoruz Eskişehirliler olarak. Odunpazarı çok güzel bir kreş kazanıyor, EMKO’da çalışanlar çok güzel bir kreş kazanıyor. Ne mutlu çocuklarımıza, ne mutlu Odunpazarı’na” şeklinde konuştu.

BOŞUNA ‘HALKÇI BAŞKAN’ DEMİYORUZ

 

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, “Bugün Kazım Başkan burada 19’uncu kreşin temelini atıyor. Biz boşuna başkanımıza ‘Halkçı Belediye Başkanımız’ demiyoruz. Kreşler çok önemli çünkü kadınların iş hayatına atılmada yaşadığı en büyük zorluk çocuklarını bırakacakları kurumlardan yoksunluğu… Dolayısıyla ben Kazım Başkanıma bu katkısından dolayı çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki 5 yıl içinde daha nicelerine diyorum. Hep birlikte bu şehirde güzel çalışmalar yapıyor başkanlarımız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce de bunlara yenilerini ekleyecek ben eminim. Hocamızın ardından aynı başarılı belediyecilik çalışmalarını yürütecek” diyerek Başkan Kurt’a ve EMKO yönetimine teşekkür etti. Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, EMKO Başkanı Ahmet Yıldız, Haier Europe İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Musaoğlu ve davetliler katıldı.

Kaynak: Haber Merkezi