Kütahya Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen 2. Gastronomi Festivali, farklı etkinlikler ve ünlü şeflerin katılımıyla şehre renk kattı.
COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER TANITILDI
Festival, “Kendin Yap Gel” temalı yarışmayla açıldı. Etkinliklerde Kütahya’ya özgü coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımına yönelik bir panel de düzenlendi. Paneli, şef Ayvaz Akbacak yönetti, Eyüp Kemal Sevinç, Necati Gündüz ve Rafet İnce ise konuk oldu.
Günün ilerleyen saatlerinde ise şef Ceyda Özdemirli’nin öncülüğünde “Kütahyalı Hanımlar Mutfakta – Cimcik Yapımı” atölyesi büyük ilgi gördü. Şef Milhan Erdem, yöresel yemeklerin sunum tekniklerini katılımcılara aktardı. Ayrıca, Şef Emine Beder, Şef Esra Tokelli ve Ceyda Özdemirli’nin katıldığı “Tirit Yapımı ve Mutfak Söyleşisi” programı festivalin önemli noktalarından birini oluşturdu.
"ŞEHRİMİZİN KÜLTÜREL MİRASINI TANITIYOR"
Festival boyunca çocuklar için şişme oyun alanları, yüz boyama ve çeşitli eğlence aktiviteleri de gerçekleştirildi. Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Böyle etkinlikler hem şehrimizin kültürel mirasını tanıtıyor hem de gastronomi alanında yeni fikirler üretilmesini sağlıyor” dedi.




