Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşen meclis oturumu, belediyenin opera binasında yapıldı.
BELEDİYELER BİRLİĞİNDEN AYRILDI
25 gündem maddesinin olduğu toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği üyeliğinden ayrılması oy birliği ile kabul edildi. Ayrılma gerekçesi olarak aidatların yüksek olması ve maddi külfet gösterildi.
TARIMA KATKISI OLACAK
Öte yandan gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan, bazı komisyon maddelerinde ilçe belediyeleriyle tarımla ilgili protokol imzalandığını, tarıma katkı sağlayacağına da inandıklarını ifade etti. Bu desteğin sadece Seyitgazi'ye verilmemesi gerektiğini kaydeden Özcan, bütün ilçelere aynı desteğin verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
YENİ TEDBİRLER ALINABİLİR
Özcan ayrıca Kafkas Caddesi gibi yerlerde özel trafik tedbirlerinin alınması gerektiğini, halktan böyle talep geldiğini de aktardı. Özcan'a hatırlatması için teşekkür eden Büyükerşen, UKOME'de konunun görüşülmesini talep ederek, komisyonlara görev verdi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim