ES TV’de canlı yayınlanan ‘Adaylar Konuşuyor’ programına konuk olan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, gazeteci Hakkı Sağlam ile Arif Anbar’ın sorularını yanıtladı. Saha çalışmalarındaki gözlemlerini aktaran Aydın, “Derinleşen bir ekonomik kriz başladı. İnsanların yan yana geldiği zaman konuştuğu 2 kavram sadece ekonomi ve siyaset. Hükümete karşı en büyük sıkıntı burada. Aynı şekilde 25 yıldır Eskişehir’i yönetip hâlâ 2024 yılında sorunları konuşabiliyorsak, trafikten, sokak lambasından, çöplerden, sudan bahsediyorsak burada da başarısız bir yönetim var demektir. Vatandaş hem iktidar partisine hem de Cumhuriyet Halk Partisi başarısızlığına laf söylüyor. Peki İYİ Parti’ye hiç mi laf söylemiyorlar? Elbette söylüyorlar. ‘Keşke geçen yıl 3 Mart’ta masadan kalktığınızda tekrar oturmasaydınız’ diyorlar. Şimdi hür ve müstakil olarak seçime giriyor olmamız sonucunda sokakta tepkiyle karşılaşmadan sadece kucaklanıyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜTÇELERİNİ AÇIKLASINLAR

Yılmaz Büyükerşen’in DSP’den 1999 yılında başkan seçildiği şartların çok zor olmasına rağmen önemli hizmetleri olduğunu ifade eden Aydın, “Biz daha iyisini yaparız, hocamızdan çok şey öğrendik. Başarısını takdir etmek gerekir. Hizmeti eleştirilebilir, yanlış yaptığı şeyler mutlaka vardır ama bir başarı var. Bunlar çok önemli örneklerdir, bize de çok ciddi motivasyondur. Biz ilk açıklanan adaylardan biriyiz. Bütçemizi yettiğince bir reklam yaptık, kendi cebimizden yapıyoruz. Halkın parası değil, benim bütçem o kadarına yetti yaptım. Şimdi Eskişehir’in tamamını kapladılar diğer partiler. Bu paralar nereden, kendi cebinden mi? Biz öyle duymuyoruz açıklamalarını isteriz. Melih Aydın olarak söylüyorum, genel merkezden 1 TL finans desteği almış değilim. Bu yarış adil de değil” diye konuştu.

İSTEYEN AK PARTİ’YE OY VERİRDİ

Nebi Hatipoğlu’yla ilgili kendi fabrikasından getirdiği kişileri üye yapıp oy aldı iddialarının doğru olmadığını belirten Aydın, Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti’ye geçmesiyle ilgili şunları söyledi: “Biliyorsunuz meclis kürsüsünden ‘Eskişehir dümenciye oy vermez’ dedi. Onlarla alakalı elinde bir belge olsaydı çoktan açıklardı. Kandırılan teşkilatın kendisidir, üyelerdir. Bu arada parti değiştirdiğine laf söylemiyorum. Parti değiştirirken Sayın Hatipoğlu’nun vekillikten istifa etmesi gerektiğini söylüyorum. Çünkü İYİ Parti’nin oylarıyla seçildi. Bu gerçekten onurlu bir davranış olurdu. Biz de saygı gösterirdik. Ondan sonra kim hangi partiye gitmek istiyorsa gidebilir. İstifa etmek tek taraflı bir erdemdir. Hiçbir problem yok ama o insanlar zaten AK Parti’ye oy vermek istese zaten verirlerdi vermeyecek olanlar tam tersine partide olanlar kandırıldığını düşündükleri için bununla ilgili 31 Mart’ta bir cevap olacak.”

ADAYLARIMIZ ÇALIŞKAN

Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Şükre Ketenci ve Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil’le ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydın, “Emine Hanım 2014 yılında partisi MHP’nin aldığı oyu üçe katlayan bir adaydı. Bugün de hak ettiği yerde ve çok çalışıyor. Ciddi bir bilinirliği var, seviliyor. Partinin şu an kurumsal kimliği ona destek veriyor hür ve müstakil girdiği için. Şükrü Bey, tecrübeli bir siyasetçi, daha önce aday olmuş bir siyasetçi Tepebaşının çocuğu orada doğmuş, orada büyümüş, orada iş yapmış, sokak sokak biliyor, beraber de geziyoruz. Biz her gezdiğimiz, her gittiğimiz yer sosyal medyamızda paylaşmıyoruz. Bunu biraz gizli de tutmak istiyoruz. Sokaklardaki o dip dalgayı hareketlendirmek adına” dedi. 

Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi Uluslararası Odunpazarı 3D Gençlik Festivali’nde tiyatro ekipleri stant açtı vatandaşları bilgilendirdi

PROJELERİNİ AÇIKLADI

İYİ Parti’nin Eskişehir için hayata geçirmeyi planladığı projelerden bahseden Aydın, “Biz duş aldığımızda çayımızı demlediğimizde yemek yaptığımız o sudan bir sıkıntı görmüyorsak bize yeter içtiğimiz su zaten Kalabak olsun. Bizim birinci maddemiz diyoruz ki ‘Kimseyi aç ve açık da bırakmayacağız.’ Emeklilerle ilgili 3’üncü maddemiz ‘Eskişehir Kart’ projemiz. Biz sosyal yardımları aşevinde hadi git yemek ye al sana makarna al sana kömür diyerek yapmak istemiyoruz. Eskişehir Kart bir banka kartı projesidir. Bu insan onuruna yakışan bir davranış. 2024 yılında Eskişehir’i karanlığa mahkum etmeyeceğiz. Niye sokaklardaki lamba sayımız yeterli değil. Çoğu sokağımız karanlık olanlar da aydınlatmıyor. Bu bir vaat olmamalı aslında. Özellikle Porsuk kendisi ciddi bir aslında hem asayiş problemi oluyor hem can güvenliği problemi oluyor” diye konuştu.

BAYRAK MEYDANI YAPACAĞIZ

Aydın, vaatlerini sıralamaya şöyle devam etti: “SMA kader değil. SMA aslında çok basit bir testle çiftler arasındaki uyumla olabilir ve olamazı kanıtlanan bir hastalık. Gen testi. Biz ne diyoruz? Belediye olarak evlenecek çiftlere kendi rızaları var ise biz bu testi yaptıracağız. Maliyetini biz karşılayacağız. Bayrak Meydanı kurmak. Eskişehir’in bir miting alanı yok. Yarın bir gün deprem ya da doğal afet olduğunda toplanacak alanımız yok. 100’üncü yılımızı simgeleyen dev bir bayrak atacağız, o bayrağın gölgesinde toplanalım istiyorum. Sığınmacıları kentsel dönüşüm yoluyla göndereceğiz. Çoğu kentsel dönüşümün ihtiyaç olduğu alanlarda yaşıyor. Başlattığınız anda gitmek durumundalar. Katlı yeraltı otoparkları için ne kadar alan varsa kullanacağız. Kapalı pazar yeri yapabildiğimiz her alanın altında biz kapalı otopark yapacağız. Üstüne de bir alan çıkacağız. Orada STK’lara derneklere tahsis edilecek, sosyal donatıları yüksek olan konferans salonları istiyoruz. Tek yerde birçok projeyi aynı anda aradan çıkartabiliyorsun aslında ve çok kıymetli.”

PARTİZANLIK YAPILMASIN

“Bu seçim partizanlık yapılacak bir seçim değil” diyerek sözlerini noktalayan Aydın “Partilerinize bugüne kadar gönül vermiş olabilirsiniz. Partileriniz sizi kandırmış ya da çok mutlu etmiş de olabilir. Arkasından gitmemeniz lazım. Türkiye’nin sıkıştığı sistemde şu an belediyelere çok daha ihtiyaç var çünkü belediyecilik bizim gözümüzde şu sosyal devleti, sosyal belediyeciliği iliklerine kadar hissettiren yapılardır. O kabine girdiklerinde bugün burada söylediğim sözleri hatırlayarak vicdanlarıyla hareket etsinler. O kazanır mı, bu kaybeder mi yapmasınlar, gönülleri rahat olsun, biz kazanacağız. Melih Aydın ve bizim adaylarımızı desteklesinler” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Merthan Süalp