Merkez Bankası’nda Skandal İddia: Başkanın Babası Çalışanları İşten Atıyor

Merkez Bankası’nda yaşanan olaylar gündeme bomba gibi düştü. Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın, bankanın protokol görevlisi Büşra Bozkurt’u işten attığı ve başka çalışanlara da mobbing uyguladığı iddia edildi. Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçede, Erol Erkan’ın kendisine “Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik” diye tehdit ettiğini öne sürdü.

Büşra Bozkurt: “Talimat Babadan Geldi”

Sözcü’den Cem Yıldırım’ın haberine göre, Merkez Bankası başkanlık katında 4 yıldır protokol görevlisi olarak çalışan Büşra Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçede, başkanın babası Erol Erkan’ın kendisini işten çıkardığını ve başka çalışanlara da baskı yaptığını anlattı.

Bozkurt, dilekçesinde şunları yazdı:

“Sayın Başkanımız Hafize Gaye Erkan Hanım’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Hanım protokole giriş yaparken, Erol Bey yanımdan geçerken, ‘bana bir uğrayabilir misin?’ dedi. Uğradım, ‘Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız’ dedi. Sonra İnsan Kaynakları’nı arayarak benim artık kendilerine hizmet vereceğimi söyledi.”

“Erol Bey’e, ‘Benim okula giden 7 yaşında bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir kadınım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir’ dedim. Erol Bey sinirlendi ve yüksek sesle, ‘Bunu söyleyen elemana çalışmıyor gözüyle bakarım. Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu. Seni çalıştığın yerde oturtturmayacağım’ diye tehdit etti. Olayın ardından çıkışımın talimatı verildi. Destek hizmetleri müdürümüzle konuştuğumda, ‘talimat babadan geldi. Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef’ diye yanıt aldım. Göreve iademi saygılarımla arz ediyorum.”

Erol Erkan: “Bunların Canını Yakmazsak Çalışan Bulamayacağız”

Bozkurt, dilekçesinde ayrıca, Erol Erkan’ın bankanın her türlü imkanından faydalandığını, makam aracıyla bankaya gelip teftiş yaptığını, başkan yardımcısı odasını kullandığını, genel müdürlere bile emir verdiğini ve çok sayıda personeli yerinden ve işinden ettiğini de iddia etti.

Bozkurt, dilekçesinde şunları belirtti:

“Garip bulduğum şey kendisine bir oda ayrılması ve bize bu şekilde hükmedebiliyor olması. Genel müdürlere bile emir veriyor. ‘Bunların canını yakmazsak çalışan bulamayacağız’ diyebiliyor. Kendisine mobbing uyguladı. Başkan Erkan ABD’deyken bile makam aracıyla bankaya gelip, teftiş yaptı. Başkan yardımcısı odasını kullandı. Bu odada özel bakıcıyla Başkan Erkan’ın bebeğinin bakımına yardımcı oldu. Talimatlarıyla çok sayıda personeli yerinden ve işinden etti.”

Merkez Bankası’ndan Açıklama Yok

Merkez Bankası’nda yaşanan bu skandal iddialar karşısında, bankadan henüz bir açıklama gelmedi. Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın, bankanın protokol görevlisi Büşra Bozkurt’u işten attığı ve başka çalışanlara da mobbing uyguladığı iddiası, kamuoyunda büyük tepki topladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ