Sezonun ilk yarısında oynanan Sivasspor karşılaşması ile başlayan eleştiriler sonrasında muhalefet kanadı yeni yönetim arayışları için düğmeye bastı. Bu arayışlar zaman zaman medyaya yansısa da somut bir adım atılmadı. Ancak gelen eleştiriler ve Önce Güven Grubu içinde yaşanan huzursuzluk Başkan Mesut Hoşcan'ı olağanüstü genel kurul kararı almaya zorladı. Fakat bu karar sonrasında yaşanan gelişmeler beklenilen gibi olmadı.

Muhalefet var başkan yok

Hoşcan ve ekibinin Eskişehirspor'un geleceği adına yönetimden gitmesi gerektiği yönünde tavır takınan bazı isim ve gruplar bu görüşlerinde hala ısrarcı, ancak ortada büyük bir sorun var. Bu isim ve grupların destekleyebileceği bir başkan adayı henüz ortaya çıkmış değil.

İsimler havada uçuşuyordu

Bir dönem Nebi Hatipoğlu'nun adı başkanlık için ön plana geçti. Ancak bu isimden bu doğrultuda bir açıklama şuana kadar gelmiş değil. Bir diğer başkan alternatifi olarak anılan isim Halil Ünal olurken, bu isminde Eskişehirspor üyeliği tehlikede. Yapılacak olan olağanüstü genel kurulda bu isminde kulüpten ihracının isteneceği öğrenildi.

Tekgöz Hoşcan'ı destekliyor

Çok fazla sayıda kişinin başkanlık için ön plana sürdüğü ancak olumsuz yanıt aldığı kişilerin başında gelen Erdoğan Tekgöz ise doğrudan yönetimde yer almasa da, hala Mesut Hoşcan'dan yana tavır sergiliyor. Son zamanlarda adı başkanlık için en çok geçen isim olan Gürdal Abacı ise henüz beklediği desteği bulmuş görünmüyor. Önce Güven Grubu'ndan ayrılarak yeni yönetim arayışları sürdüren isimlerde henüz başkan bulma sorunu çözmüş değil. İstifası sonrasında sert çıkışlar yapan Akman'ın ne yapacağı belirsizliğini korusa da, camianın gerekli olan desteği vermesi zor görünüyor. NSK Eskişehir Basket Sponsoru Sinan Özeçoğlu da son günlerde adı geçen kişiler arasında yer alıyor.

Şimdilik tek isim Levent Karaca

Başkanlık için adaylığını sosyal medya üzerinden duyuran, daha sonra Eskişehir'e gelen ve düşük tesirli başkanlık adaylığı ile yeterli reytingi yapamayan Levent Karaca'nın hala başkanlık ısrarı sürüyor. Nasıl bir liste ile çıkağı bilinmeyen Karaca'nın aday olması halinde renkli bir kongre Eskişehirspor Camiasını bekliyor.

Peki başkanlık neden
bu kadar tehlikeli!

Önce Güven Grubu 103 milyonluk borç ile devraldığı yönetimde, ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşadı. Bizzat Başkan Hoşcan, tarafından finans kurumlarının aldığı faiz defalarca dile getirildi. Ve şuanda Eskişehirspor'un borcunun 115 ile 120 milyon arasında bir rakam olduğu tahmin ediliyor. Bu Eskişehirspor gibi mali kaynak bulmakta zorlanan bir kulüp için oldukça fazla bir rakam. Bu durumun üstüne bir de bu sezon hem TFF'nin, hem de UEFA'nın mali kriterler konusunda tolerans gösterilmeyeceğini ve yeni mali kriterlerin hayata geçirileceğini bildirmesi koltuğu ateşten gömleğe çeviriyor. Ebette tek sıkıntı bu değil. Delegasyon yapısı da yönetime aday başkanların gözünü korkutuyor. Hoşcan Yönetimi'nin delege bilgilerinin duyurusunu yapması muhtemel başkan adaylarına cesaretlendirici bir etki yapabilir.

Editör: TE Bilisim