Turizmci Ercan Akmeşe, Covid-19 salgınından dolayı bu yaz sezonun geç başladığını ifade etti. Türkiye'deki otellerin salgınla ilgili aldığı tedbirler noktasında çok dikkatli olduğuna dikkat çeken Akmeşe, 'Seyahat yasakları, kısıtlamalar vardı. Otellerde Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın istediği şartlar vardı. Dolayısıyla bunların hazırlanması bayağı bir zaman aldı' dedi.
SEYAHAT HALİNDEYİZ
Sezonun temmuz ayı ortalarında başladığını belirten 'İç pazar biraz daha erken kapandı. Acenteci olarak beklentilerimiz karşılanmadı. Ama şu sevindiriciydi, bütün dünyada turizm sekteye uğramışken biz ülke olarak kapılarımızı bütün dünyaya açtık. Sürekli seyahat halindeyiz, sürekli otellerimizi, tesislerimizi geziyoruz. Otellerimizde şu anda bile doluluk oranları yüzde 60, yüzde 70'lerde. Ki ekim ayı sonu olmasına rağmen şu an dünyanın en güvenli turizm ülkesi olduk aldığımız önlemler ve sunumlarımız bunu getirdi' diye konuştu.
İNSANLAR BUNALDI
İnsanların pandemi döneminde çok bunaldığını bu sebeple bir yerlere gitmek istediğini söyleyen Akmeşe, 'Bunu yaparken de güvenilir ortamlarda bulunmak istiyorlar. Biz de acenteciler olarak bütün tedbirleri aldık. Kış hazırlıklarımıza başladık. Mevsimsel olarak değişebiliyor programlarımız. Şu anda Ağva, Abant, doğa turları, Kapadokya, Sapanca, Bursa Trilye programlarımız biraz daha revaçta. Güney ve Ege bu ara tercih ediliyor. Daha sakin olduğu için inanlar birkaç günlüğüne de olsa gitmek istiyor dinlenmek için' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim