Başkan Üstünbaş, “Hak ettiğimiz bir şampiyonluk oldu. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Süper Amatör’de ipi göğüsleyen ve Bölgesel Amatör Lig’e yükselen 2 Eylülspor’da Kulüp Başkanı Safa Üstünbaş, ilk olarak şampiyonluk hakkında açıklamalarda bulundu. Üstünbaş, “Namağlup şampiyon olduk hem ligde hem de Play-Off’larda. Hiç yenilgi yüzü görmedik hatta takımımız hiç geriye bile düşmedi. Bu büyük bir başarı ligi resmen domine ettik. Yöneticilerimiz olsun hocamız olsun ve oyuncularımız olsun hepimiz bir aile olduk. Herkese teşekkür ediyorum. Şampiyon olduk ve hak ettiğimiz bir şampiyonluk oldu” ifadelerini kullandı.

Mücadeleci bir takım…

BAL’ın zorlu bir lig olması ve önümüzdeki sezon nasıl bir planlama yapılacağı hakkındaki soruyu da yanıtlayan Başkan Üstünbaş, “2 Eylülspor olarak hedefimiz ilk sezon ligde tutunmak olacak bu ligde var olmak istiyoruz. Fakat Eskişehirspor’un bulunduğu bir ligde iddia koymak bize yakışmaz biz Eskişehirsporluyuz. Tabii ligde kalmak istiyorsak Eskişehirspor şampiyon olmalı bu işin anahtarı bu. Eskişehirspor şampiyon olursa Demirspor ve Yunusemrespor’un düştüğü durumuna düşmeyeceğiz. Orta sıralarda ligi bitirerek mücadeleci bir takım yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

Rüya gibi bir sezondu

‘Sizin için nasıl bir sezon geride kaldı?’ sorusu üzerine Başkan Safa Üstünbaş, “Rüya gibi bir sezondu bizim için. 19 karşılaşma oynadık ve bu süreçte kalemizde sadece 6 gol yedik. Sezon başında böyle bir şey yapabilir misiniz deseler bu bizim için hayal olur derdik. Fakat yapmış olduğumuz bu istatistik gerçekten ciddi bir başarı ve taktiri hak ediyor diyebilirim. Böylesine bir başarıyı ve istatistiği biz bile beklemiyorduk açıkçası. Evet hedefimiz şampiyonluktu ama bu kadarını hayal etmemiştik. Emek veren herkese gönülden teşekkür ederim” dedi.

Kadro planlaması başladı

BAL’da nasıl bir kadro planlaması yapılacağı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Üstünbaş, “BAL’da deplasmanlar var bundan dolayı idmanlar yoğunlaşacak. İşçi ve mühendis arkadaşlarımızla maalesef devam edemeyeceğiz. Fakat 6-7 oyuncumuzu tutacağız. Eksik kalan oyuncularımızın yerine ise ağırlıklı olarak Eskişehirli topçu arkadaşlarımızı kullanacağız. Erçin’i tutmak isterdik 1 numaralı oyuncumuzdu fakat evlendiği için gidiyor. Semih’i tutmayı çalışıyoruz aynı şekilde Oğuzhan’ da öyle. Seyit Alper kalacak stoperler Kaan ve Faruk ile de devam edeceğiz. Uğur’da bizimle kalmak istiyor. Kısacası bu isimleri tutacağız. Sonrasında ise belki şehir dışından 1-2 transfer yapabiliriz” şeklinde konuştu. 

Ankara’dan Eskişehir’e balık tutmaya geldi Ankara’dan Eskişehir’e balık tutmaya geldi

Kaynak: Spor Servisi