Selin Şekerci: İzmirli Oyuncunun Başarı Dolu Hikayesi

Selin Şekerci, Türk sinema ve televizyon dünyasının sevilen yüzlerinden biri. Hem güzelliği hem de yeteneğiyle dikkat çeken oyuncu, birçok başarılı projede rol aldı. Peki, Selin Şekerci kimdir, nereli ve kaç yaşındadır? Selin Şekerci ne iş yapmaktadır? İşte, Selin Şekerci hakkında bilmeniz gerekenler…

Selin Şekerci’nin Çocukluk ve Gençlik Yılları

Selin Şekerci, 1 Haziran 1989 tarihinde İzmir’in Karşıyaka ilçesinde dünyaya geldi. Babası Arap, annesi Azerbaycan kökenli olan oyuncu, İzmir’de ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladı. Tiyatro ile küçük yaşlarda tanışan Şekerci, İzmir Devlet Tiyatrosu’nda birçok oyunda sahne aldı. Ayrıca İzmir’de özel tiyatrolarda ve çocuk oyunlarında da rol aldı.

Selin Şekerci’nin Televizyon Kariyeri

Selin Şekerci, televizyon kariyerine 2007 yılında Kavak Yelleri adlı gençlik dizisiyle adım attı. Dizide Feyza karakterini canlandıran oyuncu, 3 bölüm sonra diziden ayrıldı. Daha sonra İstanbul’a taşınan Şekerci, dizi, film ve reklam projelerinde yer almaya başladı.

Selin Şekerci, ilk başrol deneyimini 2009 yılında Melekler Korusun adlı dizide yaşadı. Dizide Özgür Çelikli adlı üniversite öğrencisi bir kızı oynayan oyuncu, izleyicilerin beğenisini kazandı. Aynı yıl Ay Büyürken Uyuyamam adlı sinema filminde de rol aldı.

Selin Şekerci, 2012 yılında Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği Benim İçin Üzülme adlı dizide Irmak karakterini canlandırdı. 2014 yılında ise Kaçak Gelinler adlı dizide Şebnem Gürsoy adlı zengin ve şımarık bir kızı oynadı.

Selin Şekerci, 2015 yılında Acı Aşk adlı dizide Sude karakterine hayat verdi. 2016 yılında ise Rengarenk adlı dizide Renk adlı renk körü bir ressamı canlandırdı. 2017 yılında Çoban Yıldızı adlı dizide Zühre karakterini oynadı.

Selin Şekerci, 2020 yılında Çatı Katı Aşk adlı dizide 14. bölümden itibaren Şirin karakterini canlandırdı. 2021 yılında ise BluTV’nin Yeşilçam adlı dizisinde Mine Cansu adlı başarılı bir oyuncuyu oynamaya başladı.

Selin Şekerci’nin Reklam Kariyeri

Selin Şekerci, televizyon kariyerinin yanı sıra birçok reklamda da yer aldı. Panda, Tariş Zeytinyağı ve Turkcell Selocan Şanslı Gün reklamlarında oynayan oyuncu, reklam yüzü olduğu markalarla da ilgi gördü.

Kaynak: HABER MERKEZİ