Ramazan ayının ilk haftalarında işlerinin durağan geçtiğini belirten Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen, “Esnafımızın çok ciddi manada sıkıntıları var. Esnafımız umduğu ticareti yapamıyor” dedi.

Lokanta ve kafelerde KDV oranı değişti: İşte yeni rakam... Lokanta ve kafelerde KDV oranı değişti: İşte yeni rakam...

Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen, esnafın durumunu değerlendirdi. Ramazan ayının ilk günlerinde işlerinin durgun olduğunu dile getiren Şen, “Ramazan'ın genellikle ilk haftalarında yani ilk 15 gününde halkımız genellikle gıdaya ayırıyor bütçesini. Tekstil sektöründe maalesef esnafımızın işi ramazanın ilk 15 gününde gerçekten çok durağan geçiyor. Beklediği ticareti maalesef yapamıyor ama Eskişehir'de bir nebze de olsa kıpırtı var. Son güne bırakmak istemeyen halkımız bütçesi oranında alışverişlerini yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

KÜÇÜK ESNAFI UNUTMAYIN

Vatandaşların artık günlük ihtiyaçlarını bile giderirken zorlandıklarını dile getiren Şen,Asgari ücretlilerin ve emeklilerimizin maaşlarıyla çok ciddi alışveriş edebileceklerini sanmıyorum. Emekli aylıkları Ramazan ayındaki gıda ihtiyaçlarını karşılarsa ne mutlu. Ama kıyıda, köşede biriktirdikleri varsa veya işte birtakım takviyelerle de tekstil ürünlerini de almaya çalışıyorlar. Ama biz hareketliliğimizi son 3-4 günde bekliyoruz. Her bayramda esnafımız en güzel ürünlerini, bayramlık giysilerini vitrinlere getiriyorlar. Hem ekonomik, hem kaliteli ürünlerini getiriyorlar. Dolayısıyla halkımız bayramlık alışverişlerinde de kesinlikle küçük esnafımızı gezsinler, dolaşsınlar. Aradıkları ürünleri, aradıkları fiyatlara bulabileceklerine inanıyorum” dedi.

YEREL YÖNETİMLE UYUMLUYUZ

Yerel yönetimle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Şen, “Esnafımız isteklerini ve taleplerini belediyelerimize ilettiklerinde esnafımıza her zaman yardımcı olmaya çalıştılar. Bu saatten sonra hangi aday seçilirse seçilsin aynı şekilde çalışacağımızı, onların da halka yardım edeceklerine inanıyorum ve bekliyorum. Öyle de olmalı. Çünkü Eskişehir'de küçük esnafımız çok ciddi manada bir yapıya sahip. Ancak esnafımızın çok ciddi manada sıkıntıları var. Esnafımız umduğu ticareti yapamıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Berivan Halis