Simav İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve gelirinin Filistin’e gönderileceği “Özgür Filistin” isimli hayır çarşısında satışa sunulan ürünlerin tamamının satıldığı ve yaklaşık 670 bin TL gelir elde edildiği bildirildi.

Simav ve çevre ilçe halklarının yoğun ilgi gösterdiği hayır çarşısına, kurum amirleri, personelleri, öğretmenler, öğrenciler, ÇEDES öğrencileri, Kur’an Kursları görevlileri, öğrencileri Simav halkının yanı sıra çevre ilçe kurumlarından ve halklarından da büyük destek geldi.

Diyanet Gençlik Merkezinin önünde, ayrıca pazar yeri ve Nasuhağa Camii önünde de mini stantların açıldığı hayır çarşısında tavuk döner, köy ekmeği, gözleme, sıcak, soğuk içecekler, kuru bakliyat, tatlılar, tuzlular, pastalar, sebzeler, meyveler, çiğ köfte, aşure ve organik köy ürünleri satıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Hasan Serçe, “”Özgür Filistin” isimli hayır çarşısı beklediğimizden kat kat fazla ilgi gördü. Simav halkımızın yanı sıra çevre ilçelerin halkları da bizi yalnız bırakmadılar. Bize destek olan başta Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay olmak üzere, canla başla çalışan Kur’an Kursu Öğreticilerimize, din görevlilerimize, öğrencilerimize, kurum amirleri, personelleri, öğretmenler, öğrenciler, halkımız ve çevre ilçe halklarına, hayır çarşımıza ekmek, gözleme, kuru bakliyat, aşure, poğaça, tatlılar, tuzlular ve benzeri ürünler ile nakdi yardımlarla büyük destek olan hayırseverlerimize ve daha adını sayamadığım tüm isimsiz kahramanlara teşekkür ederim. Toplanan yaklaşık 670 Bin TL en kısa zamanda Filistin’e ulaştırılacak ve yaralara bir nebze merhem olacaktır. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksanın da bulunduğu Filistin bizim için büyük ve vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Rabbim Filistinli kardeşlerimiz mansur ve muzaffer eylesin. düşmanlarını da kahru perişan eylesin” dedi.

Kaynak: iha