Erkan'a cevap verdi
Eski Es Es'li Erkan Zengin'in Fatih Karagümrük maçı sonrası yaptığı açıklamalara Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) Başkanı Murat Diri'den cevap geldi. Yayıncı kuruluşa konuşan Erken, 'Eskişehirspor taraftarları futbolu çok iyi bilen ve seven bir taraftardır. Ama aralarında Eskişehirspor'u yönetmeye çalışanlar var. Bıraksın da Eskişehirspor'u sadece profesyonel yöneticiler yönetsin' eleştirileri üzerine, sosyal medya da bazı taraftarlarda, tribün liderlerini eleştirmişti.

Yönetme gibi bir derdimiz yok
ETB Başkanı Murat Diri, 'Biz elimizden geleni yapıyoruz. Bizim kulüp yönetme gibi bir derdimiz yok. Ortada onlarca aday vardı da biz sanki yanlış kişilere destek vermişiz gibi algı yaratanlar var. Gelin kulübü yönetin. Herkesin liste çıkarma özgürlüğü var. Kim liste çıkardı da çıkarma dendi. Gelinen noktada bu günlerin sorumlusu sanki kulübü son 2 yıldır ayakta tutmaya çalışan insanlarmış gibi algı oluşturmaya çalışan acizler, yazıp çizdiği kadar tesislere uğrasaydı zaten şu an bu halde olmazdık' dedi.

Neredeydi yöneticiler?
Diri, 'Stadyum girişlerinde kumanya parası topladık. Hatıra biletleri sattık, hali gezdik meyve sebze topladık kasapları gezdik et tavuk topladık. Esgaz'a gidip boyun büktük, doğalgaz istedik. Elektrik idaresine gidip rica da bulunduk. Bizim görevimiz miydi? Neredeydi yöneticiler. Bugün birileri kalkıp taraftar tribüne dönmeli diyor. Sonuna kadar katılıyoruz. Daha deplasmana otobüs bulamazken tesislerdeki çocukların derdiyle dertleniyoruz. Bir sürü iftiraya dedikoduya göğüs geriyoruz' şeklinde konuştu.

Karşılık bulamadık
'Sinan başkan için sesimizi yükselttik ancak karşılık bulamadık' diyen Diri, 'Eski başkanlar yöneticiler Eskişehirspor'un haliyle dertlenenler bir araya gelmeli. Bunu biz yapamayız. Yıllarca bu kulübe hizmet edenler bunu yapmalı. Gelin bu kadar yaklaşmışken pes etmeyin. Suçlu aramaktan vazgeçelim. Aksi halde şu 3 sene de gördüklerimiz sonucu haklı kimse olmaz. Bugün kulüp bu haldeyse tüm şehrin payı var. Gelin el ele vererek bunu düzeltin. Bizler tribünlerimize sizler koltuklarınıza oyuncular sahaya… Herkes odaklanması gerektiği yere baksın. Birbirimizi suçlayarak bir yere varamayız' dedi.

Artık bahaneleri bırakın
Diri sözlerini şöyle noktaladı, 'Birileri sevip sevmemenin de bir önemi yok. Eğer derdiniz Eskişehirspor ise artık bahaneleri bırakın. Gelin bu armayı yaşatalım. Ya hepimiz güleriz ya hepimiz ağlarız. Sürekli konuşmaktan başka bir şey yapmayan arkadaşları artık sorumluluk almaya davet ediyoruz. Gelin uzaktan bakmayın. Tesislerin kapısı herkese açık... Biz kim olursa destek olmaya devam ederiz ama artık sadece tribünden... O kadar konuşup bilenler umarım bir şeyler yapar.'
Editör: TE Bilisim