Adaylar Konuşuyor programına konuk olan Saadet Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fesih Bingöl, “Doğru olmayan bir yöntemle, gerçeği yansıtmayan ifadelerle seçim sürecinin yönetilmesi seçmene saygısızlık ve haksızlık” dedi.

Saadet Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fesih Bingöl, ES TV’de canlı yayınlanan Adaylar Konuşuyor programının konuğu oldu. Gazeteciler Tarkan Demir ve Murat Taşkın’ın sorularını yanıtlayan Bingöl, seçim çalışmalarını ve projelerini anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 3’üncü kez aday olduğunu söyleyen Bingöl, “Ben bu dönemde aday olmak istemiyordum. Ancak diğer partilerin ifade ettiği projeler hususunda ben uzmanım. Kentsel dönüşüm, su, trafik... Dolayısıyla bu şartlar beni aday olmaya zorladı. Eğer bu sorunlar çözülecekse ancak bizim elimizle çözülebilir diye aday olduk. Sahada insanlarla diyalog kuruyoruz. Ama adil bir seçim olmadığını görüyoruz. Sabah 9’da evden çıkıp gece 1’de eve gidiyoruz. Ama 650 bin seçmene ulaşmak kolay değil. Zaman da dar. Gidebileceğimiz tüm ilçe ve mahallelere gidiyoruz. Ama halkta heyecan yok. Halkın çok daha önemli meseleleri varken yerel seçimlerde bunların çözülemeyeceğini düşünüyor. Tercihlerde zorlandığını ifade ediyor. Halk ‘14 ve 28 Mayıs seçimlerinde biz elimize düşeni yapmadık. Yapmasaydık bu tablo ile karşı karşıya olmazdık’ diyorlar” şeklinde konuştu.

Eskişehir'de dubalar savaşı! Eskişehir'de dubalar savaşı!

ŞEHİR DEPREME HAZIR DEĞİL

Kent gerçeği ile örtüşen projelerinin olduğunu söyleyen Bingöl, “Kentsel dönüşüm konusunda ifade ve terimlerin içi boşaltıldı. Adayların ifade ettiği şeyler kesinlikle kentsel dönüşüm olamaz. Bir yerin riskli alan ilan edilmesi ardından orada yapılaşma şeklini insanlara anlatmak mümkün olmalıdır.3 kat 5 kat vereceğim kesinlikle doğru değildir. Alan ve ada bazlı bir kentsel dönüşüm olmadan sorunlar çözülmez. Eskişehir depreme hazır değil ve deprem riski altında. Merkezi hükümetin de bu konuya eğilmediğini, yerel yönetimlerin de arzu edilen çalışmaları yapmadığını söyleyebilirim. 54 bin tane konut riskli şu anda. Kamu binaları da var bunların içinde. Adaylar sahada ‘falan mahallede 2 kat artırımı yapacağız’ diyor. Bu mümkün değil. Siz alan bazlı dönüşüm yapmadığınız zaman vatandaş borçlanır. Yeni alanlar oluşturacaksınız ve vatandaştan para çıkmayacak. Zaten o binaların çoğu ayakta duramıyor. O binanın üzerine 2 kat yapmak mümkün değildir. Depreme dirençli şehir, içilebilir, temiz ve ucuz su, trafik problemini çözmek bizim projelerimizden birkaç tanesi. Bir aday tramvayı yer altına alacağız diyor ama bu çok maliyetli olur. Her mahalleye Kalabak çeşmesi yapacağız. Kent merkezine modern, bedava, yer altında tuvaletler yapacağız. Belediye kaynaklarını kullanmadan ihtiyaç sahibi vatandaşlarla, hayırseverleri buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

SEÇMENE SAYGISIZLIK VE HAKSIZLIK

Eskişehir halkının kötü üslubu hak etmediğini dile getiren Bingöl, “Biz Eskişehir halkına değer veriyoruz. Paranı ve farklı imkanları kullanarak bir algı üzerine bu seçimi kazanmak Eskişehir’e bir şey kazandırmaz. Ben üzülüyorum. Bir poster asımı 400-500 bin TL. Şimdiden Bu konuya fazla harcama yapanların yarın yönetime geldiğinde karşılığını senden benden alacak. Şimdiden hedefine yolsuzluğu koymuş. Bir adayın 60 tane aracı var. Ben 2 aracı zor kiraladım. Gereksiz israf olarak yorumluyorum. Bu parayı ihtiyaç sahibi insanlara dağıtalım. Seçim sürecinin doğru olmayan bir yöntemle, doğru bilgi vermeden, gerçeği yansıtmayan ifadelerle yönetilmesi seçmene saygısızlık ve haksızlık. Bizim yönetimimizde mütevazı bir yönetim var. Eşitlik ve tarafsızlık anlayışımız var. Kültürel mirasımızı koruyacağız. Halkla bütünleşeceğiz” dedi.

Muhabir: Berivan Halis