18 Ağustos 2013 tarihinde Derman Caddesi'ndeki bir tekel bayi önünde meydana gelen olayda; Eskişehirspor taraftar grubu hakkında internet sosyal paylaşım sitesi üzerinden yorum yapan kişiler ile bu gruba üye olanlar arasında kavga çıkmıştı. Kavgada, 1 kişinin ölümüne 5 kişinin ise yaralanmasına neden oldukları iddia edilen A.F.C., H.Ç., H.G., S.K. M.T. ve M.D.'in yargılanmasına Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmada sanıklar ve olayda hayatını kaybeden Semih Sözeri'nin babası Hüseyin Sözeri ile yaralı olarak kurtulan müştekiler ve sanıklar hazır bulundu. Duruşmada mütalaa veren savc,ı öncelikle olaya karıştıkları iddia edilen M..T. ile S.K.'in beraatlarına karar verilmesini istedi. Savcı tutuksuz sanıklardan M.D.'in ise tutuklama talebini talep etti.

Öte yandan mütalaada savcı, tutuklu sanıklar A.F.C., H.Ç. H.G. ile tutuksuz olarak yargılanan M.D. hakkında 'Kasten Adam Öldürmek' suçundan dolayı müebbet hapis cezası, olayda yaralanan 5 kişi için ise sanıkların ayrı ayrı 75 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti kararı açıklamak üzere duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Duruşma sonrasında iki taraf arasında duruşma salonunda başlayan gerginlik, dışarıda bir kişinin darp edilmesiyle sürdü. Polis ekiplerinin girmesiyle aralanan kavga sonrasında gruplar adliye sarayından uzaklaştırıldı.

Editör: TE Bilisim