Çevre ülkelerdeki tarımın ne şekilde yapıldığını, daha kaliteli neler olduğunu, ülkemizin de iddialı olduğu tarım konularının aktarılması ve paylaşılmasının gerektiğini belirten Buluşan, ' Tarım olmadan hiçbir şey olmaz. Esnaf için tüccar için her şeyin toprak olduğu, tarım olduğu bir gerçektir. Bu nedenle TDKB projeleri kapsamında tarımında girmesi gerekmektedir' dedi.

Buluşan TDKB Ajansına bir proje sunduklarını ve bu projenin kabul edilmediğini şöyle anlattı: ' Karşılıklı çiftçileri buluşturma, tarımsal kalkındırma kooperatif başkanları, ziraat odamız, meclis üyelerinden oluşan bir ekip Azerbaycan'ı en yakın ve sıcak ilişkilerimiz olan bir ülke olarak seçmiştik. Azerbaycan Üniversitesi ve Tarım Bakanlığı tarafından karşılıklı inceleme gibi bir çalışma yapılmıştı. Tarım olarak ne verebiliriz, ne alabiliriz diye bir projemiz vardı. tabi projemiz onaylanmadı. Projemizin onaylanmamasında bize geçerli bir açıklama yapılmadığı için projemizin TDKB neresinde olduğunu anlayamadık.'

Türk devletlerine düzenlenen gezilere göndermelerde bulunan Buluşan, 'Bizim sosyal yaşantımız, kültürümüzden önce geliyor. Giyimimiz, kuşamımız, gezmemiz, tozmamız millet olarak buna öncelik veriyoruz. Ama asıl konu burada geçim, kaynak ve Türkiye'nin geleceği. Örneğin kuraklık olsa buğday depolarımız dolu olmasa çok büyük sıkıntı yaşarız. Bu örnekle yola çıktığımız zaman tarımsız, topraksız hiçbir şey düşünülemez. Bu nedenle tarım ön planda tutulmalıdır' şeklinde konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim