Tepebaşı Belediyesi Sazova ve Yeşiltepe Beldeevi'nden kursiyerler Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç eşliğinde gerçekleştirdikleri Meclis ziyaretinde önce Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile bir araya geldi. Kadınlar daha sonra Meclis lokantasında yemek yedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu'na konuk olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu dinleyen kadınlar son olarak Kılıçdaroğlu'nun konuğu oldu. Başkan Ataç ve Milletvekili Utku Çakırözer ile Genel Başkanın konuğu olan kadınlar Kılıçdaroğlu ile beldeevlerinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında sohbet ederken gündeme dair merak ettikleri soruları sorma imkanı buldu.

Kadınlara Beldeevlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları soran Kemal Kılıçdaroğlu, Beldeevleri'nin önemli bir proje olduğuna vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu, 'Beldeevleri aynı zamanda sizin bir araya gelmeniz ve buluşmanız için de çok önemli. Bir araya gelerek güzel vakit geçirirken, aynı zamanda yeni şeyler öğrenmeniz açısından çok iyi. Umarım Beldeevleri örneği yaygınlaşır. Diğer Belediye Başkanlarımıza da söylüyoruz. Bu örneği uygulasın istiyoruz. Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'ın Beldeevleri ile yaptığı iş önemli bir çalışma' dedi. Kılıçdaroğlu, kadınların Kuran da öğrendiklerini söylemesi üzerine 'Dinimizi doğru öğrenmek adına güzel bir uygulama' diyerek ayetlerin doğru anlaşılmasının, hangi ayetin hangi olay sonrası gönderildiğinin bilinmesinin gerektiğini söyleyerek kadınlara bu çalışmalarını destekleyecek kitaplar önerdi.

Terör konusunda çözüm isteyen kadınlara Kılıçdaroğlu 'Terör çözülür. Terör şu şekilde çözülür; Terörü çözmek isteyen samimi olacak. Şartlar öne sürmeyecek. Halka hesabını veremeyeceği vaatler vermeyecek ve terör mecliste çözülür başka bir yerde değil. Dört partinin bir araya gelmesi lazım. Bu sorun hepimizin ortak sorunu. Bütün genel başkanların sorumluluğu var. Bu anlayış çerçevesinde, samimi olarak sorunu biz çözmeye hazırız' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim