Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının tebliğine göre, şehirlerarası otobüs biletlerinde uygulanan tavan ücrette yaklaşık yüzde 30 indirime gidildi. Bakanlığın 'Karayoluyla Yolcu Taşımacılığı Alanında Uygulanacak Taban/Tavan Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle COVID-19 salgını nedeniyle firmaların maliyetleri dikkate alınarak 14 Mayıs'ta belirlenen ve 31 Temmuz'a kadar devam etmesi planlanan tavan ücret tarifesinde değişikliği gidildi. Tavan ücretlerde yüzde 25 ile 30 arasında indirim yapıldı.
HAREKETLENME BEKLİYORUZ
Yapılan indirimi değerlendiren firma yetkilisi Gökhan Güldaş, 'Yapılan güncellemeler doğrultusunda otobüslerin koltuk kapasitesinin biraz daha arttırıldığından dolayı şu an da fiyatlar da geri çekiliyor. Bunun da tabii yolcuları olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Zaten şu an işlerimiz çok düşük. Hafta sonu olmasına rağmen otogar boş. Beklentilerin çok çok altında. Halkımıza da bu konuda saygı duyuyorum. Tabii ki bu koronavirüsten dolayı herkes endişe içerisinde ama otobüslerin aile koltukları, otobüslerde alınan tedbirler ve fiyatların düşüşünden dolayı biraz daha hareketlenmesini bekliyoruz' dedi.
MALİYETLERİ KARŞILIYOR
Bir başka firma yetkilisi Akif Dayan ise, 'Bizim için aslında sektör olarak iyi bir iyileştirme oldu. Çünkü fiyatlar düştüğü zaman, insanlar seyahatlerini sıklaştıracaklar. Şu an zorunlu olan insanlar gidiyor. Fiyatların indirime gitmesinin avantajlarından birisi de sektörün hızlanması oldu. Belirlenen fiyat tarifesi de bizim maliyetleri şu an için karşılıyor. Çünkü mali olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz için bize can suyu gibi oluyor. İlerleyen zamanlarda inşallah bu COVID-19 virüsü biterse daha sık seyahatler olacak' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim