CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar parti binasında yaptığı basın açıklamasında bugünlerde siyaset yapılamaması gerektiğini, bugünlerin hesap sorma ve ödetilme günleri olduğunu söyledi. Çuhadar, ' TBMM'de yıllardır AKP'lilerin bütün engellemelerine rağmen iş cinayetlerini siyasal ve toplumsal muhalefetin gündem konularından biri haline getiremediğimiz için hepimiz sorumluyuz' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın tutumunu eleştiren Çuhadar, 'Mısır vatandaşı Rabia için hüngür hüngür ağlayan Başbakanımız Soma'daki yüzlerce madenci kardeşimiz için bırakın bir damla gözyaşı dökmeyi, o büyük acıyı olağan bir şeymiş açıklamalar yaparak artık insanlığın tek bir kırıntısını dahi yüreğinde taşımadığı davranışları ile Türk halkına göstermiştir' diye konuştu.

Çuhadar, patlamanın protesto edildiği yürüyüşlerin ardından çıkan olayları, CHP'li gençlerin çıkardığına ilişkin iddialara tepki göstererek , 'CHP olarak bizim hiç tasvip etmediğimiz olaylar yaşanmıştır. Kesinlikle ve kesinlikle CHP gençliği böyle bir şey yapmayacağı gibi, yapanları da engelleyecek bir sorumluluk ve bilinç içerisindedir' ifadelerine yer verdi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim