Bahçelievler Mahallesi Mimar Sinan Sokak'ta bulunan trafo, mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi. Yaklaşık bir yıl önce eski trafonun yıkılmasıyla yapılan yeni trafonun çevresi boş kaldığı için özellikle akşam saatlerinde adeta tehlike saçıyor. Mimar Sinan Sokak'ta yaşayan vatandaşlar, trafonun çevresine uygunsuz kişilerin geldiğini ve akşam saatlerinde kapının önüne çıkmaya korktuklarını ifade etti. Defalarda OEDAŞ'a dilekçe verdiklerini anlatan vatandaşlar, sonuç alamadıklarını ve trafonun çevresinin bir türlü kapatılmadığından dert yandı.

ÇOCUKLAR İÇİN TEHLİKELİ

Trafonun yanındaki boşluğun çocuklar için tehlikeli olduğunu söyleyen Gülsüm Duran, 'Bu aradaki olan boşluğa birileri gelip uygunsuz bir şekilde hareketler yapıyorlar. Komşularımız görüyor, bizler balkondan görüyoruz. Bir kadının tuvaletini yapıp çıktığını görenler bile var. Biz bu aranın kapatılmasını istiyoruz. Çocuklarımız için de tehlikeli. Çöp yığını oluyor. Pis koku oluyor sokakta. Rahatsızız. Duvar örülür de inşallah biz de rahat ederiz' diye konuştu.


GÜVENLİĞİ SAĞLAYAMIYORUZ

'Arka bahçemizin güvenliğini sağlayamıyoruz' diyen Mehmet Ünsal, 'Bizim burası yapıldığından bu yana problemli. Çok uğraştık ama yapılmadı. Akşamları burası gel geç hanına dönüyor. Arka bahçemizin güvenliğini sağlayamıyoruz. Yarın çok kötü bir şey olursa kim verecek bunun hesabını? Akşam belli bir saatten sonra çok tehlikeli. Bir an önce buranın kapanması lazım. Geçisin engellenmesi ve çöplerin atılmaması için kapatılmalı. Çok dilekçe verdik ama hep geri döndü. Biz kapatalım dedik bu defa yıktırırız dediler. Ya biz kapatalım ya kendileri gelsin çözüm bulsunlar' şeklinde konuştu.

ÇEVRESİ KAPATILSIN

Trafonun çevresinin kapatılmasını isteyen Mehtap Yuvacı, 'Trafonun böyle yan tarafının açık olması bizim için sıkıntı. Uygunsuz kişiler geliyor. Ben kendi gözlerimle gördüm. Uyuşturucu madde çeken genç bir delikanlı vardı. Eşim defalarca uğraştı. Ama sonuç alamadı. Çocuklarımız dışarıda oynarken güvenerek çıkartamıyoruz. Çöp atıyorlar. Arka balkona çıkmaya çekiniyoruz. Bahçemize inemiyoruz korkudan. Bir yıldır çevresinin kapatılması için uğraşıyoruz' dedi.

UYUŞTURUCU KULLANAN VAR

Trafonun yan tarafındaki boşlukta uyuşturucu kullanan insanların olduğunu belirten Emine Uysal, 'Bu trafo yapılırken yanlış yapıldı. Yıkılan trafo böyle değildi. Etrafı olduğu gibi açıkta kaldı. Burada kötü niyetli insanlar geliyor. Balkona çıkamıyoruz korkudan. Çocuklarımızı bahçeye çıkaramıyoruz. Her türlü insan geliyor. Tuvaletlerini yapıyorlar, uyuşturucu alan oluyor. Hele gece çok daha tehlikeli. Bir an önce kapatılsın bunun çevresi biz de rahatça bahçemize çıkalım. Korkuyoruz gece. Gündüz bile çıkmaya korkuyoruz. Ara yer bütün çöp doluyor' ifadelerini kullandı.
MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim