Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Yönetimi, aday tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Başkanı Osman Mandacı, partisinin yerel seçimlere her ilçede tek başına gireceklerini belirterek belirlenen adayları açıkladı. Buna göre Büyükşehir Belediye Başkan Adayı eski Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı ve Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Tacettin Sarıoğlu oldu. Toplantıda konuşan İl Başkanı Osman Mandacı, “Eskişehir’de yerel seçimlerde bizde varız dedik. Milli görüş belediyeciliği bir markadır. Henüz Eskişehir milli görüş belediyeciliği ile tanışmadı. Bu kadroyla inşallah milli görüş belediyeciliğiyle şahlandıracağız” ifadelerini kullandı.

"Atatürkçü düşünceden vazgeçmeyeceğiz!" "Atatürkçü düşünceden vazgeçmeyeceğiz!"

İTTİFAKIN TADI KAÇTI

AK Parti ile ittifak görüşmelerini ve süreci anlatan Mandacı, “Hizmet meselesi bizim işimizdir dedik ve seçimlere ittifaksız katılma kararı aldık. AK Parti’den bizlere teklif geldi. Siyasi partiler kimseye kapılarını kapatmazlar ve kapatmamalılardır. Siyasette birlik beraberlik olmasından yanaydık. Ben Eskişehir’de ittifaktan yana değildim. Sayın Valim bana ‘mutlaka ittifak kurulmalı ama ilkeli olmalı’ dedi. Ben de onu kırmadım ve AK Parti ile görüşmeler yaptık. Ancak görüşmelerden sonuç alamadık. Zaten isteksiz yapmak istediğim bu ittifak ile alakalı benim hedefim Valimizi aday yapmaktı. Uzlaşma olmadı. Sözlerini yerine getirmediler. Mesele sadece Sarıcakaya meselesi değildi. Bu ittifak görüşmeleri 1 buçuk ay önce başladı. Bu uzadıkça ittifakın tadı kaçtı. Sadece bir ilçe olarak masaya oturmamız söz konusu değildi. Biz aday tanıtım toplantısına çağrılmadık. Sarıcakaya’yı verdik bu iş bitti anlayışı doğru bir anlayış değil” ifadelerini kullandı. Tüm ilçelerde aday çıkaracaklarını ifade eden Mandacı, “Biz 14+1 demiştik. Odunpazarı ile alakalı şu an bir tasarruf söz konusu değil. Bizlere talepler geliyor. Milli görüşçü yapımızda şu vardır; bizden bir oy bile fazla alacak bir arkadaşımız geldiği zaman biz o makamı hemen ona teslim eder bir yapıdayız. Dolayısıyla şehrimizde sevilen sayılan adayları çıkarmakla mükellefiz. Hala aday arama çalışmalarımız sürüyor” dedi.

EN İYİ BİZ YÖNETİRİZ

Eski Eskişehir Valisi ve Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Çalışıcı, “Mahalli seçimler çok çok önemli. 5 senenin boşa gitmemesi için bu işte en iyi hizmet verecek adaya oy vermek vatandaşların vicdan borcudur. Bu belediyeciliği, şehir yöneticiliğini en iyi biz biliriz. Benim uzmanlık alanım kent yönetmektir. Eskişehir halkı özgür düşünceli bir halktır. Ben Eskişehir halkını çok iyi bilirim. Yol tecrübesi ve bilgi parayla kazanılmaz, zamanla kazanılır. Bana ‘vali baba’ dediler. Bundan daha iyi bir şey olabilir mi? Bazı arkadaşlar ‘neden aday oldunuz oyları bölüyorsunuz’ diyor.  Bu soruya o kadar üzülüyorum ki. Her vatandaşın seçime girme hakkı vardır. Ben de tabii ki durduğum yerde aday olmadım. Genel Başkan Fatih Erbakan ısrarla bana ‘adayımız olun’ dedi. Katıldım ve bugün karşınızdayım. Eskişehir bize ‘vali baba’ dedi. Baba gibi gördü. Seçilirsek belki ‘başkan baba’ olur. Bu kenti en iyi biz yönetiriz iddiasındayız. Hakim burada halkımız, seçmenimiz. Ahlaklı, tecrübeli ve bilgili bir belediyecilik yapacağımıza inanıyorum. Valilikle nasıl halkın başını öne eğdirmediysem belediye başkanlığında da başlarını öne eğdirmeyeceğim. İddiamız çok büyük” diye konuştu.

SONUNA KADAR BEKLEDİK

Yönetimin ittifaka istekli olmadığını belirten Çalışıcı, “Biz dedik ki Cumhur İttifakı’nın Tepebaşı adayı olabiliriz. Bunu Genel Başkan da uygun gördü. Biz sonuna kadar bekledik ama onlar adaylarını açıkladı ve böyle bir şey olmadı. Bazen sitem ediyorlar bize ama biz sonuna kadar bekledik, ittifak olsun istedik. Ama ittifak olmasa da çok da önemli değil. Çok istekli değildi yönetim” dedi.

GÜZEL GÜNLER GELECEK

Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Tacettin Sarıoğlu, “Emekliliğin tadını çıkarırken Vali Bey’in ve Erbakan’ın teklifleriyle uyuyan bir devi yeniden depreştirerek beni yeniden siyasi arenaya çektiler. Teklifi reddetmem mümkün değildi. Gençliğimde rahmetli Erbakan’ın peşinden çok koştum. Bize ‘kazanamazsınız, aday çıkarmayın’ diyenler çok oldu. Ama her siyasi parti kazanmak için kurulur. Kimseye destek vermek ya da köstek olmak için kurulmaz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Güzel günler olacak ve gelecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KEŞKE FİKRİMİZ SORULSAYDI

Mevcut Günyüzü Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Günyüzü Belediye Başkan Adayı Menderes Durgut ise AK Parti’nin Günyüzü’nü BBP’ye bırakması hakkında açıklamalarda bulundu. Durgut, “Biz Günyüzü Belediyesi’ne pek çok yatırım yaptık. Eskişehir’in ve dedelerimizin hayali olan hedefleri gerçekleştirdik. Günyüzü Belediye Başkanı olarak AKP’yi 15 yıldır en üst düzeye getirebilmek için Cumhurbaşkanımızın sözlerini yerine getirebilmek için mücadele verdik yüzde 73 başarı ile. İlçe başkanı ve bizim fikrimiz keşke alınsaydı. Böyle bir karar verildiği keşke bizle paylaşılsaydı, istişare edilseydi. O gün bize neden böyle bir karar verildiği sorulsaydı belki de bugün burada olmayacaktık. AKP ile devam edilseydi belki yine burada olmayacaktık. Kaleye ve kale sorumlularına sorulmadan bazı kişilerin menfi kararlarıyla BBP’ye verilmesi halkta büyük bir sıkıntıya sebep oldu. Bana ‘Günyüzü’nü teslim etmeyeceğiz, bizi bırakma başkanım’ denildi. Bizim de gideceğimiz yerimiz belli. Bu sebeple bugün buradayız. Daha güçlü bir şekilde daha güzel hizmetler vereceğiz” şeklinde konuştu.

Muhabir: Berivan Halis