Sevgili okurlar, Dün akşam tüm İslam alemi kutsal bir geceyi daha kutladı.

Regaip kandilini her Müslüman kendi imkanları dahilinde dualarla ibadetlerle karşılama ya gayret etti. Yüce Rabbim her Müslümanın yaptığı dua ve ibadetleri kabul etsin.

Tüm bunların yanında esas olan ve vatandaşın duasına kattığı bir konu vardı ki o ibadetlerinde ötesinde insanın yaşaması için gerekli olan maddi konu idi. Yılbaşı geldi devletimiz her vatandaşın devleti olarak mutlaka yaşam şartlarına göre tabi ki her kesime bir şeyler vermesi gerekiyordu. Az çok verdi de ama gel gör ki bir insanın üvey evladına dahi reva görmeyeceği bir tutumla emeklilere adeta senin yaşama hakkın yok seni ölüme terk ediyorum dedi fazla lafa gerek yok.

Emekli ve halen milletvekili olan bir vekil 200 bin liradan fazla para alıyor. Allah daha çok versin ama diğer tarafta ömrünü devletine harcamış ve belki de 30-40 yıl pirim ödemiş bir emekliye sana 7500 lira yeter diyor.

Ey insan olarak yaratılan ve vicdan taşıyan kişiler Allah size vicdan vermedi mi? Bu insan hayatını nasıl idame ettirecek? Akşam evinize çoluk çocuğunuzun yanına vardığınızda onları görerek vicdanınız hiç mi sızlamıyor? Allah korkusu aklınıza hiç mi gelmiyor?

Sizin evinize giderken aldığınız bir günlük yiyecek evde aş bekleyen o gariplere 1 ay nasıl yetecek, Türkiye’de bugün halledilecek en önemli konu budur. Yoksa belediye başkanı şu partiden olmuş, bu partiden olmuş veya şu şahıs olmuş, bu şahıs olmuş fakiri fukarayı bu çok fazla ilgilendirmiyor. O işler tuzu kuruların işi onlar uğraşsın, biz akşam evimize ne götürebileceğiz ona bakıyoruz.

Yüce Rabbim Kur’an’ı Kerim’de (VEATÜ HAKKAH) yani herkesin hakkını verin buyuruyor. Onun için Allah korkusu olan her yetkilinin Allah’ın bu emrini iyi bilip ona göre hareket etmesi gerekir. Bizim gücümüz sadece hatırlatmaya ve iyilik için duaya yetiyor gerisi size kalmış. Geçmiş kandiliniz mübarek olsun inşallah.