Oscar Wilde 'Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terkettiği yeri' demiş. Sivrihisar'ın İl Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu'da ilimizde eğitim yöneticisi olarak gittiği her yeri mutlu etti.

AR-GE BAŞARISI
2003-2006 yılları arasında Kutipoğlu İlkokulu Müdürlüğü yapan Mutlu daha sonra sırasıyla Çamlıca Ticaret Odası ve Avukat Mail Büyükerman ilkokullarında yöneticilik yaptı. Gittiği her okulda fark yarattı. 2017 yılında Sivrihisar Milli Eğitim Müdürü olan Mutlu, ilçedeki eğitim başarısı ve kalitesini arttıracak çalışmalara imza attı. Mutlu ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla Matematik Öğretmeni Şengül Şeber'in Koordinatörlüğünde ilçede görev yapan 17 farklı branştaki öğretmenden gönüllülük esasına dayalı olarak ilk AR-GE (Araştırma-Geliştirme) ekibini oluşturdu. Bu ekip sayesinde ilçede eğitim gören öğrenciler farklı alanlarda pek çok başarılı projeye imza attı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ETTOM Müdürlüğü iş birliği ile 18 - 19 Aralık 2017 tarihinde 'Sivrihisar İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü AR-GE Günleri 1. Çalıştayı' gerçekleştirildi. 'Sivrihisar'da Eğitim STEM ile Gelişsin (STEM Farkındalığı ve Okuryazarlığı) Eğitici Eğitimi Projesi' Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2017 yılı Teknik Destek kapsamında destek almaya hak kazandı.

GELECEĞİ KODLUYOR
Sivrihisar'da ilklere imza atan AR-GE ekibinin eğitim-öğretimin geliştirilmesi adına gerçekleştirdiği önemli çalışmalardan bir diğeri de; ülkemizde İstanbul dışında Anadolu'da ilk kez gerçekleştirilen 'Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlikleri' oldu. 28-29 Mayıs 2018 tarihlerinde Marmara Üniversitesi ile ilçenin Hasan Karacalar İlkokulu'nun ortak çalışması olan etkinlikler; Dünya Oyun Oynama Günü Türkiye Koordinatörü ve Uluslararası Oyuncak Kütüphanesi Birliği (ITLA) üyesi Dr. Işık Kamaraj ve ekibinin katılımlarıyla öğrenci ve öğretmenlere sunum, panel ve oyun faaliyetleri kapsamlı olarak gerçekleştirildi. Birincisi düzenlenen 'Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliklerinin' ilçede her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi düşünülüyor. BEBKA 2018 yılı Teknik Destek Programı için Sivrihisar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Sivrihisar'da Geleceği Kodluyoruz' adlı projenin yürütme çalışmaları kapsamında BESA Uluslararası Belgelendirme Ltd. Şti. aracılığıyla 'Robotik Kodlama Eğitici Eğitimi' düzenlendi. Halen devam etmekte olan eğitimlerin son aşamasında öğrencilerin oluşturduğu kodlama çalışmaları ve robotlar dönem içerisinde ilçede düzenlenecek olan bir sergide yer alacak.

İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından '34. Scientix STEM Eğitimi Çalıştayı' Türkiye'de ilk kez bir ilçede (Sivrihisar'da) gerçekleştirildi. Sivrihisar AR-GE'nin dikkat çeken çalışmalarından bir diğeri de; ilçenin ve hatta ilimizin göz bebeği olan 'TÜBİTAK 4007 Nasreddin Hoca Bilim Şenliği Projesi'dir. Türkiye'de ilk 50 proje arasında yer alan ve Eskişehir'i temsil eden tek proje olma özelliği de taşıyan Sivrihisar Nasrettin Hoca TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği; 26-27 Eylül 2019 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Sivrihisar Belediyesi, Osmangazi Üniversitesi ETTOM (Teknoloji Transfer Ofisi), Hacettepe Akıl ve Zeka Oyunları Topluluğu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzcilik Topluluğu, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi (Eğitim Fakültesi/Matematik öğretmenliği), Bartın Üniversitesi (Eğitim Fakültesi/BÖTE), Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü iş birliği ile düzenlenerek gerçekleştirilecek.
Bu kapsamda 'Kimya, Matematik, Fizik ve Astronomi, Teknoloji ve Mühendislik, Kültür-Sanat alanlarında' atölye çalışmaları yürütülecek.

1,5 MİLYON
LİRA DESTEK
Sivrihisar halkına ve öğrencilere organik slime yapımından gökyüzü gözlemine, kriptolojiden optik illüzyonlar sergisine pek çok farklı bilimsel deneyim kazandıracak. Bilim Şenliği'nde ayrıca belediye destekli sanat atölyelerinde Sivrihisar'ın değerleri ön plana çıkarılacak. Robot gösterisi ve çeşitli sergilerin yanı sıra 'Sivrihisar ve Tarihi Mirasları' konulu fotoğraf yarışmasının ilgi çekmesi bekleniyor. Tüm bu çalışmaların odak noktası ve motivasyon kaynağı Dünya'nın Merkezi Sivrihisar'ı 'Bilimin Merkezi Sivrihisar' yapma gayesi oldu. TANAP Hibe destek projeleri kapsamında 10 okula ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne toplamda 1,5 milyon lirayı bulan destek kazandırıldı.
TÜBİTAK Ortaöğretim kurumları araştırma projeleri yarışmasında Psikoloji alanında bölge birinciliği, Sosyoloji alanında bölge üçüncülüğü başarısı elde edildi. İlçede bir okul dışındaki tüm okullar 'Beyaz Bayrak' sertifikası kazandı. Göreve geldiği kısa süre içerisinde Sivrihisar eğitimine kazandırdıklarından dolayı Eyyüp Mutlu'yu ve ekibini kutluyorum. O'nun bu çalışmalarının diğer ilçelere de örnek olmasını umuruyorum...
-----------------------------------
AK PARTİ'NİN AGA'SI

Ayşe Fert Dökmeci, Gülay Güneş ve Ayşe Alışkan. Bu üç kadın 2004-2009 yılları arasında AK Parti'den Belediye Meclis Üyeliği yaptılar. Çok iyi arkadaş olan üç isim adların baş harflerinden dolayı kendilerine 'AGA' adını verdi. Hatta Ayşe Alışkan'ın abisi olan AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan adayı Hasan Tuç'un seçim bürosu açılışına üçlü 'AGA' yazan çiçek gönderdi. Ayşe Fert Dökmeci partide İl Başkanlığı ve milletvekili adaylığı yaptı. Gülay Güneş, meclis üyeliğinden sonra Odunpazarı Belediyesi Kültür Müdürlüğü yaptı. Ayşe Alışkan'da başarılı iş kadını olarak aile şirketinde yöneticilik yapıyor. Üç isimde yıllardır AK Parti'nin her seçim çalışmasında önemli görevler alıp, partileri için çalışıyor...
-------------------------------
MHP BİNASINDA SAKALLI AFİŞLERİ

Beni telefonla arayan çok sayıda MHP'li dostumuz, MHP İl binasının etrafının 'Cumhur ittifakı adayı' Burhan Sakallı'nın afişleriyle kapatılmasına tepki gösterdi. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sadece bir pencerelik yer ayrılarak, diğer tüm kısımların Sakallı'ya ayrılmasına tepki gösteren MHP'liler yaşanan bu durumu 'rezalet' olarak nitelendirdi. Ne diyeyim? MHP Genel Merkezi Eskişehir kent merkezinde aday çıkarmayarak, burasını AK Parti'ye bırakmadı mı? MHP'lilerin tepki gösterdiği bu görüntüde en çok kendi Genel Merkezlerinin payı var...
--------------------------------------
MECLİSTE UZAYLILARIN
TEMSİLCİSİ OLACAK

CHP Eskişehir Örgütünde çeşitli gruplar var. 'Uzaylılar Grubu' da bunlardan birisi. Recep Taşel, Fatih Erkut, Halil Bilici, İbrahim Serhan ve Ahmet Özdemirel'den oluşan Uzaylılar Grubu'nun parti yönetimlerinde her zaman etkisi oluyor. Halil Bilici Odunpazarı İlçe Başkanlığı yaparken, Taşel, Erkut, Serhan ve Özdemirel il yönetimlerinde defalarca yer aldılar. Uzaylılar Grubundan İbrahim Serhan 2004-2009 yılları arasında Odunpazarı Belediye Meclis Üyeliği yapmıştı. Halil Bilici 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi kontenjan adayı. Bilici seçilmesi durumunda Serhan'den sonra mecliste Uzaylılar Grubunun temsil edecek ikinci isim olacak...
-----------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Eskişehir CHP'nin kalesidir. Kalesi olmaya da devam edecektir.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Sanki Eskişehir'i CHP'nin kalesi kendisi yapmış gibi konuşuyor. Ben CHP'ye geçene kadar Eskişehir DSP'nin kalesiydi. Demek ki Eskişehir Büyükerşen'in kalesiymiş!
-------------------------------------
FIKRA
ERKEK OLMANIN DAYANILMAZ KEYFİ

-Kolundaki, bacağındaki tüyleri mütemadiyen aldırmak zorunda değilsin.
-Bıyıkların utanç değil, çoğu zaman övünç kaynağıdır.
-Beş günlük tatil için ufak bir çanta yeter. -Makyaj tazeleme sorunun olmadığı için zırt pırt tuvalete gitmezsin. -Ayakkabılarının topuğu ve tırnağın asla kırılmaz, çorabın kaçmaz. -Gereksiz eşyaların bulunduğu bir çantayı taşıa alışkanlığın yoktur.
-Ceketini alıp çıkarsın. -Beşli paket halindeki donların fiyatı, tek bir sütyeninki kadardır. -50 yaşına da gelsen kimse evde kaldığını iddia edemez.
-Sohbet ettiğin insanlar, bakışlarını göğüslerine doğru kaydırmaz.
-Karşı cinsle eşit olduğunu kanıtlamak için adanmış ömür süren hemcinslerin yoktur.
-Kahvehaneler, stadyumlar ve bilumum yerler sırf senin daha keyifli bir hayat sürmen için vardır. -Yahu bırakın hepsini.. Siz hiç 'Erkek Hastalıkları Uzmanı' diye bir şey duydunuz mu?!...