AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca dün bizleri ziyaret etti. Kendileriyle Eskişehir gündemindeki konularla ilgili sohbet ettik. Genç İlçe Başkanı Volkan Doğan, CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın, 'CHP Türkiye'nin birleştirici gücüdür' sözüne göndermede bulundu. Doğan; ' Eskişehir CHP kendi içinde barışık mı ki Türkiye'de birleştirici güç olacak' dedi. Bence Doğan bu göndermesinde son derece haklı. Bir tarafta Yılmaz Büyükerşen, Cemal Okan Yüksel, Kazım Kurt, Sinan Özkar ve Akın Sallarer. Diğer tarafta ise Ahmet Ataç, Utku Çakırözer ve Vural Yörük. Eskişehir CHP'de yaşanan bu görüntü birleştirici güç olacak bir görüntü değil…

*

YANDAŞLIKLA DEĞİL
LİYAKATLE BAŞARI GELİR

2016-2017 Eğitim yılı bugün başlıyor. Ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı'nda yıllardır 'adalet', 'liyakat' gibi kavramlar yok sayıldığı için iktidar yanlısı Eğitim Bir-Sen dışındaki sendika üyesi eğitimciler yine huzursuz bir ortamda görev yapmaya devam edecek. AK Parti İktidarı 17-25 Aralık'a kadar FETÖ'yü kullanarak, eğitim sistemini yerle bir etti. 'Alınları secdeye değen' FETÖ'cü bürokratlar iktidarın desteğini arkasına alarak; Milli Eğitim'de sınav kazanma, liyakat, adalet gibi kavramları çöpe attı. Bunda amaç, 'Dindar nesil yetiştirmekti.' Verilen eğitimin niteliği bilinçli şekilde düşürüldü. Beden Eğitimi, Müzik ve Resim dersleri bilinçli şekilde azaltıldı. 76. Madde ile ülke genelinde binlerce kişi bir gecede okul müdürü, şube müdürü yapıldı. Sınav kazanarak, yönetici olan onbinlerce liyakatli insanın hakları gasp edildi. Mağdur eğitimciler mahkemeyi kazanmalarına rağmen, hakları teslim edilmedi. Yargı kararları hiçe sayıldı. 17-25 Aralık'tan sonra da Milli Eğitim'de değişen bir şey olmadı. Adaletsizlik daha da artarak sürdü. 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasından sonra Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar kamuda liyakatin önemine dikkat çekmeleri sonrasında herkes umutlanmıştı. Ama 'Proje Okulu' mağdurlarına yapılan baskılar gösterdi ki eğitimde yine değişen bir şey yok. Eğitimde yandaşlığın yerini liyakat almadan iyi bir nesil yetiştiremeyiz. Okulları cemaatlerin, aşırı dinci dernek ve vakıfların kıskacından kurtaramazsak, ülkeyi karanlığa teslim ederiz…

*

ÖMÜR BOYU
MUTLULUKLAR

Gazetemizin sempatik ve başarılı grafik tasarımcısı Burcu Arda, Mesut Dere ile hayatını birleştirdi. Burcu ve Mesut geçtiğimiz Cuma akşamı Yurtseven Düğün Salonu'nda yapılan görkemli bir düğünle dünya evine girerken, onları yakınları, dostları ve meslektaşları yalnız bırakmadı. Burcu'nun babası sevgili dostum Yaşar Arda düğünde kızının mutluluğuna ortak olurken, ondan ayrılacak olmanın da tatlı hüznünü yaşadı. Birbirlerine çok yakışan genç çifte ömür boyu mutluluklar diliyorum.

*

NOSTALJİ

STADYUMUN IŞIKLANDIRMASINI
BAHATTİN ŞEKER YAPTIRDI

20 yıl önce. 1996 yılında dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Bahattin Şeker, Seyitgazi Spor Salonu inşaatını incelemek üzere Eskişehir'e geliyor. İlçeyi gezen Şeker'e Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat, Seyitgazi Belediye Başkanı Süleyman Arif Ünal, Kaymaz Belediye Başkanı Beytullah Karabulut ve Gençlik Spor İl Müdürü Erdoğan Yeşilcan eşlik ediyor. Bilecik Bozüyüklü olan Bahattin Şeker, 1991-1995, 1995-1999 dönemlerinde DYP Bilecik Milletvekilliği yaptı. 28 Haziran 1996'dan 30 Haziran 1997'ye kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı. Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun ışıklandırılması onun döneminde yapılmıştır. Şeker bakanlığı döneminde Eskişehir milletvekili gibi hareket etti. Eskişehir'e önemli hizmetlerde bulundu. Şeker, 2011 seçimlerinde MHP'den Bilecik Milletvekili seçildi.

foto şaka

CHP İl Başkanı Sinan Özkar: CHP Türkiye'nin birleştirici gücüdür.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Sadece Odunpazarı'nın değil de Eskişehir'in İl Başkanı olup, Eskişehir'i de keşke birleştirseydin ya!
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Sinan Başkan sen böyle güzel pası atarsan, Utku böyle voleyi çakar. En iyisi ben 'uyur' numarası yapıp, topa girmeyeyim.