Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir milletvekili adayları önceki gece belli oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Eskişehir özelinde verdiği sözü tuttu.

ÖNCE DÖRTTÜ
SONRA ALTI OLDU
7 Haziran'daki milletvekili aday listesine göre sadece bir değişiklik oldu. Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmayan Erman Gölet'in yerine eski Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu geldi. MYK'da çıkan milletvekili aday sıralaması şöyle idi; '1. Gaye Usluer, 2 Utku Çakırözer, 3. Cemal Okan Yüksel, 4. Erdal Caferoğlu, 5. Metin Tomsuk, 6. Erdal Çakıcıer.' Parti Meclisi Toplantısında bu liste bir kez daha değişti. 4. sırada tavsiye edilen Caferoğlu liste sonuna kaydı. Böylece Metin Tomsuk dördüncü, Erdal Çakıcıer beşinci, Erdal Caferoğlu altıncı sırada yer aldılar. Gaye Usluer beklenildiği gibi yine liste başı oldu. 7 Haziran seçimlerinde gösterdiği başarılı performansla bunu sonuna kadar hak etti.

UTKU ÇAKIRÖZER'İ
GÖNDEREMEDİLER
Eskişehir'deki güçlü isimler Utku Çakırözer'i başka ilden aday yapılması için çok uğraştı. Ancak başarılı olamadılar. Seçildiği günden beri Eskişehir'i karış karış gezen Çakırözer kendisini sevdirdi. Onun yine listenin ikinci sırasında yer almasını CHP adına olumlu buluyorum. Üçüncü sırada yine Cemal Okan Yüksel var. Seçildiği ilk günden beri agresif bir siyasetçi profili çizdi. Heyecanı ve cesur açıklamalarıyla hep öne çıktı. İlk üç sıra böylece değişmemiş oldu. Eğitimci Metin Tomsuk bir sıra kayarak dördüncü sırada yer aldı. CHP'nin 'Gülen Yüzü' olan ve parti tabanında sevilen Erdal Çakıcıer 5. sırada kendisine yer buldu.

LİSTE SONUNDA YER ALDI
Belediye Meclis Üyeliği ve Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcılığından istifa ederek milletvekili aday adayı olan Erdal Caferoğlu liste açıklandığında en çok üzülen isim oldu. Genel Merkez'de büyük ağırlığı olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un desteklediği Caferoğlu'nun ilk üçe girebileceği iddia ediliyordu. En kötü ihtimalle dördüncü sıraya yazılabileceği belirtiliyordu. Bunların hiçbiri olmadı. Caferoğlu kendisine ancak listenin sonunda yer bulabildi. CHP Genel Merkezi aday adayı olmayan Erman Gölet'in yerine Erdal Caferoğlu'nu yazmayarak adaletli davrandı. Bence CHP adaletli bir listeyle seçmenin karşısına çıkacak…

************************

ATAÇ 2-1 ÖNE GEÇTİ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un CHP'de İl Yönetimini aldırarak, Ataç karşısında 1-0 öne geçtiği parti kulislerinde dillendiriliyordu. Şimdi ise Utku Çakırözer'in yine listenin ikinci sırasında yer almasıyla Ahmet Ataç'ın durumu 1-1'e getirdiği belirtiliyor. Kazım Kurt'un yol arkadaşı Erdal Caferoğlu'nun listenin sonunda yer almasıyla Ataç'ın 2-1 öne geçtiği konuşuluyor. Önceki gece belli olan CHP Eskişehir Milletvekili aday listesi Ahmet Ataç ve Erman Gölet gruplarını sevince boğarken, Kazım Kurt grubunu şok etti.

********************

ERKEN SEÇİM KARARI SERTEL'E YARADI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Genel Başkanı Atilla Sertel İzmir 2. Bölge 6. Sıra milletvekili adayı oldu. Sertel hepimizin bildiği gibi Eskişehirlidir. Gazetecilik mesleğini ve meslek örgütü yöneticiliğini yıllardır başarıyla yürütüyor. 7 Haziran'da yapılan genel seçim öncesinde önseçim sandığından başarıyla ayrılarak meclis yoluna girdiği halde Yüksek Seçim Kurulu tarafından Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyesi olduğu gerekçesiyle adaylığı düşürülmüştü. Erken seçim kararı Sertel'e yaramış oldu. Erken seçim olmasaydı Sertel milletvekili adaylığı için dört yıl beklemek zorunda kalacaktı.

********************

Cumartesi
Hikayeleri

'HAYAT PAZARINDA HER ZAMAN
ALAN DEĞİL VEREN KAZANÇLIDIR'

Dervişe bir gün sormuşlar... 'Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?' Size farkı gösteriyim deyip, önce sevgiyi dilden kalbine indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi sofrada yerlerini almışlar. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar. Derviş şöyle bir şart koymuş... 'Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz...' 'Peki!' deyip çorbalarını içmeyi denemişler. Fakat kaşıklar uzun geldiğinden sıcak çorbayı döküp saçmaktan hem kendilerini yakmışlar hem de ağızlarına bir damla bile götürememişler. En sonunda bakmışlar olacak gibi değil, sofradan aç bir şekilde kalkmışlar... Daha sonra derviş, bu defa sevgiyi gerçekten bilenleri yemeğe çağırmış. Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen insanlar gelmiş, sofraya oturmuş. Onlara da aynı şartı dile getirmiş. Her biri uzun kaşığını çorbaya daldırmış, sonra karşısındaki kardeşine uzatarak çorbalarını içmişler. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve sofradan afiyetle şükrederek kalkmışlar... YA HAY... Derviş, sevgiyi gerçekten yaşayanların farkını soranlara... 'İşte! Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse o aç kalacaktır. Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafından doyurulacaktır. Şüphesiz, şunu da her zaman hatırlayın. Hayat pazarında her zaman alan değil veren kazançlıdır…YA HAY....

FOTO ŞAKA

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Rızacığım Erdal Caferoğlu'nun seçilecek bir yerde aday olması için elimden geleni yaptım.

Baro Başkanı Rıza Öztekin: İyi ki elinden geleni yapmışsın da adam altıncı sırada yer almış. Bir de elinden geleni yapmasaymışsın daha gerilere yazılırmış(!)