Yeni dönemin ilk belediye meclis toplantıları gerçekleşti. Eskişehir’de meclis deyince insanın aklına önce Odunpazarı geliyor. Sadece Kazım Kurt’un sert çıkışları değil AK Parti’nin muhalefeti de zaman zaman dikkat çekiyor.

Bu dönemde Odunpazarı’nda AK Parti’nin Grup Başkan Vekili Mehmet Kepez oldu. Kepez’in İnhisar Belediye Başkanlığından önce Odunpazarı’nın eski belediye başkanı Burhan Sakallı ile de 10 yıl çalıştığını hatırlatalım. Belediyecilikte ve siyasette deneyimli isim.

Odunpazarı’nın meclis toplantısında da muhalefeti göğüsleyecek olan eski-yeni yüz gibi görünüyor…

*

Son mecliste 2023 Faaliyet Raporu görüşüldü. Bu rapor gündeme gelir de ekonomiden, siyasetten, toplumsal yapılaşma ve hükümetten bahsetmemek olur mu?

Olmaz!

AK Parti CHP’yi, CHP AK Parti’yi eleştirdi. Alışık olduğumuz bir münakaşa deyip derine dalmıyorum. Benim dikkatimi çeken deneyimiyle bahsettiğimiz Mehmet Kepez…

Değişimi son zamanlarda CHP’nin rüzgarıyla konuşsak da AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti içerisinde değişim ve dönüşümden korkmaması partiyi 22’nci yıla taşıyan bir gerçek. Bu gerçek bazen yerel siyasette ne yazık ki unutuluyor. Eski siyasetçiler de yeni söylem üretmeyi unutuyor…

Kepez de öyle yaptı!

CHP’li Meclis Üyesi Emre Genç’e yanıt verirken çarpıcı (!) açıklamalarda bulundu. Teşekkür de etmeyi biliriz dediği ılımlı konuşmasının devamında “sosyal patlama falan yok, her dönem zengin de olur yoksul da” diyerek muhtaç insanları “normalleştirdi”.

Hükümetin herkesi eşit bir seviyeye çıkarmasının mümkün olmadığını söyledi… Haklı mı diye sormuyorum, çünkü hala bu dilde siyaset yapılmasını yadırgıyorum!

“BASINDA anlatıldığı gibi aç, perişan, ölüyorlar falan…” dediği cümlesini “Her seferinde geçmiş döneme gidersek bu işin içinden çıkamayız diye düşünüyorum” diyerek bitirdi. Hem de AK Parti öncesindeki geçmiş dönemlerden örnek vererek!

Marketler dolu…

Kafeler dolu…

Yollarda araçlar dolu…

Milletin duymaktan, yoksulun dinlemekten bıktığı bu adaletsiz gelir dağılımının göze sokulduğu gerçeklerden uzak çıkışların artık sonu gelmeli.

*

AK Parti’nin ekonomik kriz, toplumsal yozlaşma ve ayrıştırma politikalarının kendisine zarar verdiğinin ayan beyan ortada olduğu bir seçimi atlatalı bir ay bile olmadı… Özeleştiri yapmasını beklediğimiz siyasetçilerin ilk meclislerde böyle konuşması halktan kopuşun en net örneği.

Belli ki AK Parti kendi içinde “neden kaybettik” muhasebesi yaparken kendini ölçüp biçmeyi yine unutmuş!