CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce çok beklenen tanıtım toplantısıyla Pazar günü seçmenin karşısına çıktı.

70’ten fazla projenin açıklandığı toplantıda Ünlüce gerçek anlamda vizyonunu ortaya koydu.

Yılmaz Büyükerşen’in son kez aday olduğu geçen seçimlerde “Türkiye’nin Eskişehir’i var” sloganıyla Eskişehir’i Eskişehir yapan birçok alana dikkat çekildi. Kent milliyetçiliğini vurgulayan sloganlarla seçmen özel hissettirildi…

Bu dönem ise CHP, büyükşehir adayını tanıtırken “Haydi Eskişehir olalım” sloganını kullanıyor. Büyükerşen’inki kadar orijinal olmadığını söylemek gerek… Beni pek heyecanlandırmadı! Tabii burada vurgulanmak istenen durum daha farklı…

Önceki dönem aslında farkında olmadığımız bir veda bu dönemde ise bilinçli bir başlangıç var… Bu açıdan bakınca mirasın devamlılığına yapılan vurguyu görmek mümkün.

*

Çiçeği burnunda siyasetçimiz Ünlüce’nin 10 Ocak’tan bu yana yürüdüğü siyaset yolunda çıktığı en profesyonel sahnesi proje tanıtım toplantısıydı. Projeler elbette çok kıymetli ve unutulmaz ama Ayşe Ünlüce’nin sahnedeki performansı daha önemli.

Vefasını göstererek kentin abilerine teşekkür etti önce, sonra ben de Eskişehir’in ablası olacağım diyerek güven vermeye çalıştı. Bürokrat kimliğiyle sahnede çok rahattı, uzatmadı, sıkmadı, boğmadı, gereksiz eleştiri yapmadı… Samimiyetini gösterdi.

Sunumu tek tek ilerletirken alkışı eksik olmadı. Kadınlara ve gençlere yönelik projeleri takdir gördü. “Gençliğin ablası Ayşe Ünlüce” sloganlarına gençler beni hiç yalnız bırakmadı ben de onları yalnız bırakmayacağım cevabını verdi.

*

Ünlüce’nin en çok üzerinde durduğu projeler kırsal kalkınma projeleri oldu. Önceden de açıkladığı bu projelerin kendisi için farklı bir önemi var. Gerçek anlamda halkın karşısına çıktığı, vatandaşa dokunduğu, boy gösterdiği ilk projeler bunlar… Hatırlayın Ayşe Ünlüce’yi ilk olarak kırsalda görmüştük. Bugün geriye bakınca çok doğru bir adım olduğunu düşünüyorum.

Toplantıda kırsala verdiği ‘önemi’ vurgulasa da, belki de heyecandan, siyasete başladığı yerin köyler olduğunu hatırlatmadı. CHP’nin zayıf olduğu bölge olmasına rağmen onu ilk tanıyan ve adaylığını benimseyen seçmene selam göndermedi!

Söylediği gibi çılgın projeleri yoktu! Makul, yapılabilir ve 5 yıl sonra hesabı sorulabilir projeler tanıttı! Beklendiği gibi nezaketle sunumunu bitirdi. Bence Ünlüce tek başına çıktığı bu sahneden büyüyerek indi!

*

AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Nebi Hatipoğlu’nun sanayicilere tanıtım yapıyormuşçasına prompterden okuduğu profesyonel ama soğuk bir ortam yaratmadı… İki aydır sahada olmasına rağmen 8 yıldır Büyükşehir’de halkın hizmetinde olduğunu hissettirdi.

Ne eksikti? Bence siyaset eksikti. Evet vatandaş seçildiği takdirde kendisinden 5 yıl boyunca hizmet bekleyecek ve hizmet sözüyle koltuğa oturacak Ünlüce… Ama bürokrat olarak değil seçilmiş bir başkan olarak!

Ayşe Ünlüce’nin bu proje toplantısıyla birlikte artık siyaset yapmaktan kaçmaması gerek. Dürüst, nazik ve yapıcı siyaset diliyle halkla iletişim kurması gerek. Çünkü artık uzmanlığının halk farkında şimdi sıra başkanlıkta!