Sahamızın kapalı olması nedeniyle Adanaspor maçını Afyon Zafer Stadyumu'nda oynadık. Saha zemini hariç tüm olumlu taraflar bizimle idi. Deplasman yollarına düşen Eskişehirspor taraftarı yine büyüklüğünü göstermiş elinden geldiğince takımına sahip çıkmak için takımının yanında yer almıştı.
Kadromuz kısıtlı olunca az çok maçın ilk 11'ini tahmin edebiliyoruz. Sürpriz ile karşılaşmadık. Stoperler kim oynar derken nitekim teknik kadromuzun defans kurgusunu isabetli kurduğunu gördük. Furkan Balaban ve Cemali Sertel ikilisini kutluyorum. Mehmet Feyzi Yıldırım hücuma da destek vererek mevkisinin hakkını verdi. Fakat Bedirhan Altunbaş sadece savunmada kalarak, hücum bölgesine beklenen bindirmeleri yapamadı. Onun da maç eksikliği olduğu için mazur görebiliriz. Ben burada iki futbolcumuza ayrıca parantez açmak istiyorum. Kıvanç Karakaş saha da gösterdiği mücadele ve yaptığı abilik ile dün adeta izleyenleri mest etti. Kendisini tebrik ediyor, kutluyorum. Diğer futbolcumuz Mete Kaan Demir ise ayaklarına hakim, her tarafı futbolcu olan bu arkadaşımızın en büyük eksikliği takım oyunundan uzak, bencil ve topla aşırı oynamasıdır. Üstün meziyetlerini takım oyununa yansıtabilirse ileride çok büyük yıldız olabilir. Ama bu oyun mantalitesi ile süper ligde ve bu ligde üst düzey mücadelelerde buna müsaade etmezler.
Hiç kimsenin hakkını yemeyelim sahada koşmayan mücadele etmeyen hiçbir futbolcumuz yoktu. İbrahim Halil Öner'in eksikliği gol atamamasıdır. Bir santraforu besleyen en güzel şey goldür. Bu şanssızlığı kırdığında ve üzerindeki stresle, seyirci baskısını atabilirse o da çok verimli olabilir.
Hazır gol yollarındaki eksiklik derken ben burada nacizane hem yönetim ve hem de alt yapı hocalarına bir şey söylemek istiyorum. İki yıldır transferimiz kapalı ve bu yaşadıklarımızın hepsi çok önceden belli idi. Değil A takım, U17 ve U19 takımlarımızda dahi göze batan santraforumuz maalesef yok. Bunun önlemini alıp, çok öncelerden yapılanmaya başlamalıydık. 2 yıl önce 16-17 yaşlarında amatör futbolcu transferi yapabilseydik şimdiye kadar oynatabilecek seviyeye getirmiş olurduk. Bu da geçmiş yıllardaki yönetimlerin eksikliğidir. Şimdi ki yönetim aslında mantıklı yaklaşarak bir takım radikal kararlar aldı. Umarım bu eksiklik için gerekli çalışmalara şimdiden başlamışlardır.
Sonuç olarak çok önemli bir 3 puan bıraktığımız maç oldu. İşimiz iyice zorlaştı. Gençler artık top çevirmesini ve pas yapmasını da öğrendiler. Çok dişli ve zorlu rakip olurlar. Bundan sonra ne oynuyorlarsa üzerine tecrübe olarak yansır. Kafalarında hiçbir şey düşünmeden kendilerini sadece futbola verirlerse yeteneklerine çok şey katarlar. Benim buradan taraftarlarımıza söyleyeceğim şudur. Gelin bu amansız, kora kor mücadelenin ortağı olun. Her maç seyir zevki vermese de, sahaya yüreğini koyan, bir umudun peşinde koşan, tarih yazmayı hayal eden bu gençleri yalnız bırakmayın. Açıkçası ben izlemekten büyük keyif almaya başladım.