Referandum sürecinde zaman zaman ne yazık ki tansiyon yükselebiliyor. Özellikle ülke genelinde yapılan bazı 'talihsiz' açıklamalar hem karşı tarafı tahrik edebiliyor hem de sebepsizce ortamı geriyor.
Bu şekilde düşüncesizce, amacını aşan açıklamalar ya da davranışlar ne yazık ki zaman zaman her kesimden gelebiliyor. Hal böyle olunca da zaten gergin olan ülke nabzı iyice yükseliyor. Bu gibi durumlara verilen haklı tepkiler de doğal olarak sert oluyor, devamında bu tepkiye gelen cevaplar da sert oluyor. Bu böyle gidiyor...
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde saç saça, yumruk yumruğa birbirlerine girmiş milletvekillerini gören milletimiz de olumsuz davranışlarda bulunabiliyor doğal olarak. Düzce'de henüz lise öğrencisi olan 2 genç... Sosyal medya hesabından kent meydanında ellerinde silahla çektirdikleri fotoğrafı paylaşıyor ve referandumda 'hayır' oyu kullanacakları ölümle tehdit edebiliyor örneğin. Gelinen nokta ne kadar acı ve düşündürücü değil mi?!
Öte yandan hoşgörünün diyarı Eskişehir'imizde dün gazetelerde okuduğunuz olumlu gelişmeler de yaşanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer'in AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'ye gerçekleştirdiği ziyaretten bahsediyorum.
Evet, CHP Milletvekili Usluer, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'ye nezaket ziyaretinde bulundu. AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Usluer'in yaptığı nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Usluer'in nezaket ziyaretinde AK Parti İl Başkan Yardımcıları Bünyamin Fidan, İsmail Hakkı Civelekler ve Ahmet Alsat hazır bulundu.
'Diyalog' sevgili okurlar ne menem bir şeydir ki kimseye zararı olmaz, herkes faydasını görür. Eskişehir de bu konuda her zaman olduğu gibi bizleri gururlandırmaya, ülkeye de örnek olacak kareler vermeye devam ediyor.
Gaye Hanım ve Dündar Bey... Her ikisinin siyasi liderleri tam bir stratejik savaşın ortasında karşı karşıya olabilir. Onlar birbirlerine en sert söylemler ile hitap ediyor olabilir. Binali Yıldırım ile Kemal Kılıçdaroğlu birbirlerini en olmadık şeylerle itham ediyor da olabilir. Ancak CHP ve AKP'nin şehrimizdeki temsilcilerini genel merkezlerinden ayıran önemli bir ayrıntı var. O da ortak paydanın Eskişehir olmasıdır.
Niğde, Nevşehir gibi çok daha küçük şehirlerde siyasetçilerin yan yana gelmekten yüksündüğünü, gelseler bile birbirlerine selam bile vermekten kaçındıklarına çok kez şahit olmuş biri olarak söylüyorum. Eskişehir bu anlamda farkını her zaman ortaya koymalıdır. Bu hoşgörü tablosuna kimse asla zarar vermemelidir.
Gaye Hoca'nın gösterdiği bu nazik davranışın örneklerinin çoğalması tek temennim. Umuyorum ki sadece hayırcılar hayırcıları, evetçiler de evetçileri misafir etmez. Karşılıklı diyalog ortamı sürer gider. Bu referandum süreci de sükunet ve huzur içinde, sonucu her ne olursa olsun, tamamlanmış olur.