Geçtiğimiz hafta Cuma günü Ankara Gölbaşı'nda 15 Temmuz darbe girişiminde bombalara maruz kalarak 45 şehit veren özel harekat polis merkezinde şehitler camiinde onların ruhları için İstanbul'dan Türkiye Hafızlar ve Melithanlar Derneği'nin başkanlığında Cuma namazından evvel yüzlerce özel harekat polisinin katılımı ile Mevlid-i Şerif okuduk.
İstanbul'un yanında Eskişehir'den de ismen beni davet ettiler. Şehrimiz adına gururla katılarak Türkiye'nin en iyi okuyucuları ile şehitlerimizi yad ettik.
Yüce Allah Bakara Süresi'nde 'Siz Allah yolunda ölenlere ölü demeyin, onlar belki diridir fakat siz anlayamazsınız' buyuruyor.
İşte bu ayetten hareketle o şehitlerimizin bizleri dinleyeceğini bilerek düşünerek Allah için içten gelerek Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okuduk.
Mevlitte 'Bu ezanlar ki şehadetleri dinin tememli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' cümleleri çift hafız tarafından caminin içinde okunurken o genç polislerimizin göz yaşlarını tutamadıklarını ve huşu içinde şehit olan arkadaşlarının hatırası önünde dualar okuduklarını gözlemledik. O genç yavruların bu vecdile iman ile aynı zamanda vatanları içinde Cumhuriyet için de bir teminat olduklarına şahit oduk.
İşte Türk milletinin diğer uluslardan farkı bu idi. Söz konusu vatan olunca diğer teferrruatın hiç bir öneminin olmadığını bu iman ile Cumhuriyetimizin ta kıyamete kadar ilelebed payidar olcağını yakından izledik.
Namazdan sonra etrafımızı saran bu genç nesilde arkdaşları gibi vatan için Cumhuriyet için her an canlarını feda etmeye hazır olduklarını gözlerini parlatarak tekrarlıyorlardı.
Onlarda biliyorlarki peygamberlikten sonra en büyük makamın şehitlik olduğunu, şehadet dünya yüzünde her kula nasip olmayan büyük bir nişan ve rütbedir.
Yüce Allah onların şefaatinden bizleri de mahrum etmesin.